Lucruri pe care trebuie să le faci în viață: 10 motive pentru a învăţa o limbă străină

english1
Foto: hangoutlife.com

Într-o lume în care mediul de afaceri între ţări aflate şi la mii de kilometri depărtare este în continuă dezvoltare, în care comunicarea cu persoane aflate la celălalt capăt al globului este la un click distanţă, cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine a devenit obligatorie. Dacă acest motiv este prea general, iată câteva dintre cele mai importante motivaţii specifice:

#1. Învăţarea unei limbi străine deschide drumul spre o largă paletă de oportunităţi de angajare. În ziua de astăzi, pe o piaţă a muncii extrem de competitivă, mai bine de jumătate dintre anunţurile de angajare solicită cunoaşterea unei limbi străine, iar nivelul de cunoaştere pot face diferenţa între candidaţi.

#2. Călătoriile peste hotare devin experienţe mult mai interesante odată ce comunicarea cu persoanele de alte naţionalităţi devine posibilă, dar şi multe dintre anunţuri, informaţii, meniuri pot fi citite şi înţelese cu uşurinţă.

#3. Cunoaşterea de oameni noi şi o mai bună înţelegere a culturii lor devin posibile prin stăpânirea unei limbi străine.

#4. Studiile şi munca peste hotare devin opţiuni cu adevărat viabile şi tentante.

#5. Studiile psihologilor arată că puterea minţii devine mai mare odată ce creierul este dezvoltat prin învăţarea unei noi limbi străine.

#6. Odată ce o limbă străină de circulaţie internaţională este cunoscută, se înlesneşte şi accesul către informaţii de peste hotare, din presa şi literatura de specialitate. Iar un om informat este un om puternic, ce are capacitate mult mai mare de luare a deciziilor.

#7. Cei cărora le place să citească sau să vadă filme vor fi uluiţi de experienţa de a citi o carte sau de a umări un film în limba în care au fost create. Mult din farmecul unei creaţii artistice se pierde la traducere.

#8. Cum unele limbi străine provin din aceeaşi familie, învăţarea unei limbi străine poate fi poarta spre învăţarea cu mare uşurinţă a altor limbi străine înrudite.

#9. Dezvoltarea personală poate apărea în listă printre ultimele motive, dar este printre cele mai importante. Învăţarea unei limbi străine dezvoltă încrederea în sine şi pot aduce numeroase schimbări în bine în viaţă.

#10. Cursurile pentru învăţarea unei limbi străine nu sunt costisitoare şi se numără printre cele mai bune investiţii în propria persoană. Detalii despre studierea limbii engleze pe diverse grade de dificultate sunt disponibile pe site-ul Fantastic English.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente