(grafic) diez.md are o acoperire de aproape 10% din toți moldovenii care sunt online

diez12

Portalul de știri pentru tineri #diez.md face parte din top 10 cele mai vizualizate site-uri din Republica Moldova și a crescut și acoperirea de la aproximativ 8% la 10% din totalul populației Moldovei care este online. Cel puțin așa arată datele statistice ale Biroului de Audit al Tirajelor și Internetului care a publicat recent, Studiul de măsurare a traficului și audienței pe Internet (SMTAI) pentru luna iunie 2016.

Site-ul de știri pentru tineri #diez participă la măsurarea indicatorilor de performanță și se regăsește pe poziția a patra după numărul de vizitatori reali din Republica Moldova.

Astfel, conform datelor statistice oferite de Gemius din cadrul BATI, în perioada 1-30 iunie, diez.md a fost vizualizat de 195.857 vizitatori unici și a avut 1.028.196 vizualizări de pagini. Cele mai multe afișări în luna iunie le au avut site-urile point, protv.md și unimedia.md. După numărul de afișări diez.md a ocupat cea de-a șasea poziție, cu o poziție mai sus ca în luna mai.

Dar ce înseamnă real users?

Numărul de persoane care într-o lună au vizitat un site cel puțin o dată. Numărul reprezintă reach-ul unui site și arată numărul real de persoane (nu roboței sau cookies) care au intrat. De asemenea se poate de stabilit profilul socio-demografic al acestor vizitatori.

Cine realizează studiul propriu-zis?

Agenția de cercetare Gemius, originară din Polonia și care momentan operează în peste 30 de țări (în Europa și Orientul Mijlociu). Gemius realizează măsurarea audienței online în Moldova din februarie 2012. Compania a fost desemnată furnizor oficial al măsurării audienței online de către ‪‎BATI.

Cine participă în studiu?

Importante site-uri din RM (pe aceste site-uri navighează zilnic 83,58% din internauții din RM (1 996 527 mln cu vârsta 15+).

Întreaga statistică pentru luna iunie poate fi accesată aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente