(doc) Pe numele lui Victor și Viorel Țopa, autoritățile din Germania au deschis un dosar penal

1
Foto: anticoruptie.md

Pe numele oamenilor de afaceri Victor și Viorel Țopa, procurorii germani au pornit un dosar penal. Autoritățile din Germania au trimis Republicii Moldova o scrisoare prin care confirmă verificarea celor doi în cazurile a mai multor ilegalități. Scrisoarea a fost publicată de către site-ul TODAY.MD.

În cazul lui Viorel Țopa, oamenii legii din Germania verifică implicarea acestuia între anul 2000-2001 în schema fraudării BEM prin acordarea creditelor neperformante. Pe atunci Viorel Țopa ocupa funcția de șef al BEM. Viorel Țopa, este verificat dacă este implicat în acțiunile de șantaj, sechestrare de persoane și deposedare ilegală de acțiuni.

În cazul în care autoritățile din Germania vor stabili că infracțiunile au avut loc, cei doi urmează să fie extrădați în Republica Moldova. Oamenii de afaceri riscă între 8 și 10 ani de închisoare.

Mai jos vedeți și conținutul acestei scrisori. În ea se comunică despre faptul că procurorii germani, care dețin competențe publice, au acceptat urmărirea penală, și au demarat propriile investigații împotriva cetățenilor moldoveni menționați mai sus.

today.md
Photo Credit: today.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente