(video) Unde-s tinerii: Nichita Pașinschi de la Edineț la 14 ani a creat un joc video care i-a adus 5.000 de euro

1

Nichita Pașinschi este un adolescent de 14 ani care a reușit să câștige primii bani datorită propriei performanțe. Adolescentul a creat un joc online din vânzarea căruia a reușit să obțină deja aproape 5.000 de dolari. Tânărul este originar din Edineț și susține că întotdeauna i-a plăcut să se joace la calculator, dar acest lucru nu era pe placul părinților săi.

Astăzi, Nichita consideră că realizarea sa e o normalitate, mai ales că tehnologiile IT se dezvoltă cu o viteză uimitoare. Să fi făcut un joc acum 10 ani, atunci poate că ar fi realizat ceva măreț.

Astăzi, „Samoliotik”, jocul tânărului, poate fi cumpărat în magazinele de pe internet la un preț de 0,99 de dolari.

IT –ul îi este familiar lui Nichita din copilărie, tatăl său a făcut o carieră în acest domeniu, iar sfaturile părintelui l-au ajutat mult. Atunci când un tânăr își găsește susținerea în familie, succesul lui este în mare parte explicat. Părinții au fost, totuși, uimiți atunci când bugetul familiei a fost suplinit cu câteva mii de dolari.

Tânărul a încercat astfel de jocuri pentru prima dată la vârsta de 12 ani. Atunci își permitea să joace doar o oră sau o oră și jumătate pe zi, deoarece programul său era sub vigilenta supraveghere a părinților. „După ce am făcut jocul, tatăl meu nu doar a încetat să aibă o atitudine sceptică, dar mă și lăuda pentru realizarea mea”, spune Nichita.

Ce a făcut cu banii? I-a investit într-un calculator mai bun care îl va ajuta să creeze alte jocuri și mai bune. Pe lângă aceasta, mai are doi oameni în echipă și apoi, acești bani nu sunt atât de mulți pentru creatorii de jocuri, spune adolescentul.

Să faci un joc este o creație. Nichita spune că are nevoie de idei, inspirație și de mult ajutor de la alți oameni creativi pentru a reuși. „Un joc este un amestec de film, picturi, imagini, muzică și, desigur, istorie. Dacă toate celelalte enumerate sunt artă, de ce un joc nu ar putea fi considerat un act de creație”, se întreabă Nichita.

Pentru a afla cum a început totul și cum s-a schimbat viața lui după popularitatea jocului său, urmăriți reportajul de mai jos din seria materialelor „Unde-s tinerii”.

***

US_flag_48_stars.svg

Acest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente