1,5 milioane de lei pentru susţinerea femeilor antreprenoare

13566925_589312981229128_9047388370834228961_n

Executivul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, lansarea Programului-pilot „Femei în afaceri”. Documentul are ca scop prioritar oferirea suportului financiar şi consultarea femeilor în iniţierea sau dezvoltarea propriei afaceri.

Programul este divizat în trei componente şi va oferi suport la diferite etape de activitate a întreprinderii, de la lansare până la dezvoltarea şi modernizarea acesteia. Totodată, urmează să fie diversificate programele de educaţie antreprenorială şi promovate pe larg istoriile de succes cu implicarea femeilor de afaceri.

Măsurile aprobate susţin dezvoltarea antreprenorialului feminin, care încă este considerat o noutate în Republica Moldova şi necesită o atenţie sporită din partea autorităţilor. Totodată, va fi facilitat accesul femeilor la programele de finanţare şi susţinute iniţiativele de creare a reţelelor de antreprenoriat, îndeosebi, a afacerilor cu potenţial de creştere, orientate spre export sau care introduc inovaţii.

Programul are un buget de peste 51,5 milioane de lei şi este prevăzut pentru o perioadă de 3 ani. Resursele financiare necesare vor fi alocate în cadrul Proiectului de asistenţă tehnică pentru implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător. Programul-pilot „Femei în afaceri” va fi implementat de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Conform datelor statistice, femeile constituie 52 % din totalul populaţiei Republicii Moldova, iar rata de ocupare a acestora este de aproximativ 36,5 %. În acelaşi timp, doar 27 % din numărul total al femeilor au propria afacere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente