Renato Usatîi susține că are un plan cum să-l alunge pe Plahotniuc din Moldova

12814081_1082671891775396_6375600513062151336_n

În Ambasada Republicii Moldova la Moscova există un centru ilegal de gestionare a banilor, Iurie Leancă ar putea fi candidatul PDM la alegerile prezidenţiale, iar omul de afaceri Veaceslav Platon este persecutat de către Vladimir Plahotniuc pentru că a refuzat să-i vândă activele pe care le deţine în Republica Moldova. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7” de către liderul PPPN, Renato Usatîi, transmite IPN.

Potrivit lui Usatîi, în incinta Ambasadei Republicii Moldova ar funcţiona un centru ilegal de gestionare a banilor de provenienţă ilegală. „Chiar dacă şi se cunoaşte despre acest centru, nu este atât de simplu de a fi lichidat. Ca să intervină mascaţii în forţă, Ministerul de Externe al Rusiei trebuie să ceară pe cale diplomatică consimţământul Republicii Moldova. Până ce sunt efectuate toate procedurile diplomatice nu mai rămâne nici urmă din acest centru. Ei se ascund foarte bine acolo, căci ştiu că nu pot fi percheziţionaţi. Timotin, unul din angajaţii acestui centru, a fost reţinut recent în Taiwan”, a spus politicianul.

Referindu-se la Veaceslav Platon, Usatîi a spus că acesta a refuzat propunerea lui Plahotniuc de a-i vinde activele pe care le deţine în Republica Moldova. “Este vorba despre acţiunile de la Moldincombank şi de la Agroindbank, precum şi de la două companii de asigurări. Platon a refuzat, deoarece i s-a propus un preţ de două ori mai mic. Din această cauză este şi persecutat. Cred că Platon în timpul apropiat va spune mai multe”, a adăugat liderul PPPN.

Potrivit lui Usatîi, Veaceslav Platon nu mai deţine acţiuini la Victoriabank. “Plahotniuc l-a impus pe Platon să vândă acţiunile lui Ilan Şor. Ultimul a început să aplice şi la Victoriabank aceleaşi scheme pe care le-a implementat la Banca Socială şi Unibank . Lui Plahotniuc nu i-a plăcut acest lucru pe motiv că Victoriabank este legată de numele său şi l-a impus pe Şor să-i vândă lui acţiunile”.

Renato Usatîi afirmă că ar cunoaşte numele a trei potenţiali candidaţi ai PDM pentru alegerile prezidenţiale. “Unul dintre aceştea este Iurie Leancă. Dar mai sunt şi alţii, pe care eu nu-i cunosc”, a spus politicianul.

Renato Usatâi a spus că are un plan cum să-l determine pe Vladimir Plahotniuc să renunţe la Republica Moldova: “Nu este vorba de omor. Acest lucru este posibil prin proteste şi degrabă voi reveni la ele”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente