Moldova – o experiență europeană pentru opt tineri internaționali, care predau engleza în Moldova

1
Foto: Facebook/ AISEC Chișinău

Țara noastră a devenit o adevărată atracție turistică pentru țările lumii. Mai mulți tineri din diferite colțuri ale globului au venit aici pentru a preda engleza conversațională în cadrul proiectului ENable. Sunt pentru prima data în Moldova și iată care sunt primele lor impresii despre țara noastră:

1

 

Yijing Shen, China

„Înainte să vin în Moldova credeam că este o țară periculoasă, dar când am început să trăiesc aici am înțeles că este o țară europeană din toate punctele de vedere. Chișinăul este un oraș foarte drăguț și liniștit. Oamenii aici sunt foarte ospitalieri, mai mult decât mi-aș fi putut imagina.”

 

 

Rasim Khankishiyev, Azerbaidjan

 

 

Rasim Khankishiyev, Azerbaidjan

„Despre Moldova credeam că este o țară sovietică la fel ca multe altele din fosta Uniune, dar după câteva zile am început să savurez din frumusețea acestei țări. Îmi place că oamenii sunt foarte diferiți și chiar, mergând pe strada deseori primim zâmbete și energia pozitivă a moldovenilor. Când o să mă întorc acasă le voi recomanda prietenilor mei să vină în Moldova.”

 

Ersin Türkyılmaz,Turcia

 

Ersin Türkyılmaz,Turcia

„Moldova este o țară verde și cu aer proaspăt, iar moldovenii sunt foarte receptivi. Ei sunt pozitivi și deschiși, mi-am făcut și prieteni aici. Fructele și legumele din Moldova sunt foarte gustoase la fel ca și cele de la noi. Sunt foarte fericit să mă aflu aici și regret că timpul trece foarte repede.”

 

 

 Elvin Ramazanzade, Azerbaidjan

 

Elvin Ramazanzade, Azerbaidjan

„Atunci când Când am ales în ce țară să vin în exchange eram un pic nesigur, pentru că nu știam la ce să mă aștept. Din primele clipe în Chișinău m-am simțit confortabil deoarece acest oraș seamană foarte mult cu vechiul Baku. Sunt fericit să mă aflu aici și să descoper această țară mică, dar bogată în tradiții și cultură deosebită.”

 

 

Catherine Gao, China

„Moldova era o țară total necunoscută pentru mine, nu cunoșteam nimic, dar voiam să vin aici. Cel mai mult îmi plac în Moldova oamenii și mâncarea. Oamenii sunt atât de deschiși, prietenoși, receptivi la dorințele noastre. Mi-am făcut mulți prieteni aici. Referitor la mâncare pot spune că mămăliga este foarte deosebită, niciodată nu am mai mâncat ceva asemănător.”

 

 

 

 Oussama Khenniche, Algeria

 

 Oussama Khenniche, Algeria 

„Ajungând în Moldova am fost să descoper Chișinăul ca o capitală europeană, un oraș foarte verde, cu clădiri vechi și o arhitectură foarte frumoasă. Mâncarea aici este total diferită de cea din țara mea. Am încercat mămăliga, zeama și mi s-au părut delicioase. Fetele aici sunt foarte foarte frumoase, dar timide”.

 

 

5

 

Elvin Hajiyev, Azerbaidjan 

„Îmi plac foarte mult tinerii din Republica Moldova, datorită lor mi-am format părerea că moldovenii sunt un popor European, un popor modern. Îmi place foarte mult mâncarea tradițională moldovenească. Din păcate, timpul trece foarte repede, iar eu încep să devin tot mai atașat de Moldova

 

 

Yufei Liu, China 

„Nu știam nimic despre Moldova până am venit aici, dar zi de zi am început s-o îndrăgesc tot mai mult. Moldova este o țară mică și frumoasă, îmi place foarte mult stilul de viață lent al moldovenilor. Oamenii sunt foarte prietenoși și au grijă de noi și pentru asta le suntem profund recunoscători.”

 

 

 

ENable este un proiect marca AIESEC în Chișinău și are scopul de a îmbunătăți nivelul de cunoaștere a limbii engleze la noi în țară. Vara aceasta ENable revine în luna lui gustar, taxa de participare constituie 400 de lei, iar aceasta va acoperi pauzele de masă, imprimarea diplomelor și alte cheltuieli necesare proiectului.

Doritorii de a se înscrie o pot face până pe data de 30 iulie ora 23:59  la această adresă.

Cover ENable Summer II-01 (1)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente