ADMITERE 2016: Peste 200 de candidații și-au depus dosare în prima zi de înscriere la USMF

dsc_3170
Foto: USMF.md

Sute de absolvenţi ai liceelor şi colegiilor din diferite regiuni ale Republicii Moldova au sosit astăzi la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” pentru a opta pentru cea mai nobilă profesie – cea de medic sau farmacist.

Unii au venit împreună cu părinţii, alţii alături de colegi şi prieteni. Plini de entuziasm, aceștia au afirmat că își dau bine seama că studiile la medicină nu sunt deloc uşoare, dar totodată „este un mare prestigiu să faci parte din familia USMF Nicolae Testemiţanu și să fii medic”, se menționează pe site-ul instituției de învățământ.

Pentru a-şi realiza visul de a deveni doctor, Ion a venit tocmai din sudul țării. Este absolvent al Colegiului de Medicină din Cahul şi deja este familiarizat cu medicina. „Deşi nu am gustat pe deplin din profesia de medic, în calitate de asistent medical, am înţeles cât este de important să acorzi la timp primul ajutor, de care depinde viaţa unui om”, a menţionat tânărul. Deşi a recunoscut că are emoţii mari, Ion este încrezut în reuşită şi aşteaptă să beneficieze de cât mai multe lecţii interactive, activităţi practice şi experienţe noi la USMF Nicolae Testemiţanu.

Photo Credit: USMF.md
Photo Credit: USMF.md

 

Cristina, originară din oraşul Briceni, este la fel de hotărâtă să se dedice misiunii onorabile de a supraveghea sănătatea populației. „Iniţial, îmi era frică să păşesc în lumea destul de complicată a medicinei, însă curiozitatea şi dorinţa de a ajuta oamenii au fost mai puternice”, a mărturisit tânăra.

Deşi majoritatea candidaţilor se văd în viitor medici, Ludmila, o tânăra din Orhei, este decisă să ajungă farmacistă. Îi place să consilieze oamenii şi să le fie un sprijin în situaţii dificile, calităţi pe care le consideră importante pentru un specialist în farmacie. În opinia Ludmilei, „să fii farmacist înseamnă să încerci să atenuezi durerea oamenilor şi, totodată, să ai şansa să inventezi medicamente noi, necesare pentru bunăstarea oamenilor”.

 

Photo Credit: USMF.md
Photo Credit: USMF.md

 

În acest an, oferta educațională a USMF „Nicolae Testemiţanu” constituie 695 de locuri, dintre care 445 cu finanțare bugetară (380 la specialitatea Medicină generală, câte 10 locuri pentru Stomatologie și Farmacie, 45 – Sănătate publică) și 250 de locuri la contract (Medicină generală – 75, Farmacie – 90 și Stomatologie – 85 de locuri).

Pentru raioanele de est sunt rezervate 25 de locuri la Medicină generală și câte 3 locuri pentru celelalte specialități.

În prima zi de admitere, la USMF „Nicolae Testemiţanu” și-au înaintat cererea de înmatriculare peste 200 de candidați.

Menţionăm că actele pot fi depuse în perioada 25 iulie – 1 august, între orele 9:00-17:00, în incinta Blocului didactic central, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165. Rezultatele preliminare vor fi anunțate până în data de 4 august 2016, iar 8 august este data limită de depunere a documentelor în original.

 

Photo Credit: USMF.md
Photo Credit: USMF.md

 

Taguri: #ADMITERE 2016
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente