(foto, video) Iată cele 3 echipe câștigătoare ale primei ediții Chișinău Smart City Hackathon

DSC_0764

În perioada 22-25 iulie, în Capitală a avut loc evenimentul Chișinău Smart City Hackathon, scopul căruia a fost să promoveze şi să susţină inovaţia şi tehnologiile pentru îmbunătăţirea imaginii Capitalei şi a traiului în mediul urban, să stimuleze şi să accelereze dezvoltarea soluţiilor tangibile şi să colaboreze cu autorităţile publice şi partenerii relevanţi pentru a moderniza oraşul.

Iată care sunt câștigătoarele dintre cele șapte echipe participante la Chișinău Smart City Hackathon:

#Best Final Presentation: Oraș.md – echipa condusă de Vlad Gregurco este în proces de elaborare a unei soluții pentru facilitarea conexiunii între locuitorii Capitalei și organele responsabile de serviciile de oricare fel. Astfel, raportarea unor probleme precum căderea unui copac sau defectarea liniilor telefonice va deveni posibilă prin intermediul a doar trei clickuri. În plus, aplicația presupune și o platformă destinată autorităților pentru a facilita recepționarea mesajelor de la chișinăuieni. De asemenea, aici va fi disponibilă orice informație, actualizată permanent, care vizează viața acestora. Pentru mai multe detalii, vizitați pagina de Facebook a proiectului.

#Locul III: Esempla Team (Active City) – în frunte cu Nichifor Tcaci, echipa lucrează la un set de aplicații (web & mobile), scopul cărora este stabilirea unei conexiuni între toți locuitorii Capitalei, pentru a le da posibilitatea de a utiliza ajutorul reciproc drept factor facilitator pentru chișinăuieni. Astfel, cu ajutorul aplicației vor fi posibile orice fel de anunțuri care vizează viața cetățenilor. Dacă vreți să aflați mai multe despre acest proiect, pe pagina de Facebook aveți toate detaliile necesare.

 

#Locul II și premiul Best Social Impact. HAI WAY – echipa condusă de Sandu Chirița și-a pus drept scop elaborarea unei aplicații menirea căreia este de a asigura utilizatorii cu orice informație necesară privind transportul public, de la locul concret în care se află unitatea de transport așteptată până la timpul concret în care aceasta va ajunge la stația cea mai apropiată. Aplicația va fi bazată pe conexiunea utilizatorilor și a unităților de transport la un server comun, fiind utilizate datele de geolocație (GPS). De asemenea, aplicația va face disponibile datele despre rutele transportului public în Capitală și va oferi notificări în cazul modificărilor în acest sens. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook a proiectului.

 

#Locul I. Paranoic Bot – echipa condusă de Vladimir Melnic are drept scop elaborarea unui Facebook Messenger Bot care, cu ajutorul unui echipament special, va notifica utilizatorii despre situația de acasă în cazul în care aceștia au uitat să închidă ușa, să stingă lumina, să deconecteze fierul de călcat sau aragazul etc. Aplicația va funcționa pe bază de senzori care vor recepționa informația necesară și o vor transmite pe server, de unde aceasta va ajunge direct la utilizator, prin rețea sau prin SMS în lipsa acesteia. Pentru mai multe detalii, accesați pagina de Facebook a proiectului.

 

De asemenea, aici puteți vedea cum a avut loc prezentarea ideilor și premierea echipelor câștigătoare. Vă reamintim că acestea au fost premiate cu șase laptopuri de la compania Esempla Systems, un an de hosting de la compania RTSolutions, licență Bitdefender de la Bitdefender Moldova, semnături electronice de la Î. S. „Centrul de Telecomunicații Speciale”, certificate pentru publicitate online de la Simpals și BizSpark subscription de la Microsoft Moldova.

Și bineînțeles poze cu echipele câștigătoare:

 

DSC_0982

DSC_0997

DSC_0973

DSC_0700

DSC_0859

Chişinău Smart City Hackathon a fost organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC şi Tekwill cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, cu suportul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Centrului de Guveranre Electronică, UNDP, MiLab, CTS, Primăriei Municipiului Chișinău, AEE, Pentalog, Microsoft, RTSolutions, Bitdefender și Esempla Systems.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente