Ai idei originale? Stimulează-ți creativitatea științifică și participă la concursul „Topul Inovațiilor”

1
Foto: magazinulprogresiv.ro

Toți cercetătorii, instituţiilor și organizaţiilor din sfera ştiinţei şi inovării, oamenii de afaceri interesaţi de transfer tehnologic şi inovaţii, întreprinderile inovaţionale, care activează pe teritoriul Republicii Moldova şi în ultimii doi ani au inventat, cercetat, brevetat şi/sau implementat invenţii şi tehnologii inovaţionale, toți sunt invitați să participe la concursul „Topul Inovațiilor”.

Scopul concursului constă în  promovarea şi stimularea activităţii ştiinţifice şi de inovare în Republica Moldova, identificarea celor mai originale şi valoroase inovaţii, informarea publicului cu privire la potenţialul inovaţional al ţării .

Concursul se organizează pe 4 direcţii strategice:

  1. Materiale, tehnologii şi produse inovative;
  2. Eficienţa energetică şi valorificarea surselor regenerabile de energie;
  3. Sănătate şi biomedicină;

Condiții de participare la concurs:

 

# Concursul este deschis pentru participarea cercetătorilor, instituţiilor/organizaţiilor din sfera ştiinţei şi inovării, oamenilor de afaceri interesaţi de transfer tehnologic şi inovaţii, întreprinderilor inovaţionale,  care activează pe teritoriul Republicii Moldova şi în ultimii doi ani au inventat, cercetat, brevetat şi/sau implementat invenţii şi tehnologii inovaţionale.

# Dosarele depuse pentru concurs trebuie să corespundă condiţiilor prezentului Regulament. Participanţii vor argumenta importanţa inovaţiei pentru dezvoltarea social- economică a ţării.

# Participanţii la concurs trebuie să respecte termenul limită de prezentare a dosarelor,  stabilit de către organizatori. Dosarele prezentate după termenul stabilit nu sunt admise să participe în concurs.

# Dosarele prezentate la concurs nu se restituie participanţilor.

#  La solicitarea organizatorilor, participanţii trebuie să prezinte acte oficiale sau alte dovezi care să demonstreze veridicitatea informaţiilor prezentate în formularul cererii. În cazul depistării informaţiei false, dosarele sunt excluse din concurs.

# Depunerea dosarului pentru concurs presupune acceptarea condiţiilor prezentului Regulament

# Publicarea informaţiilor despre invenţie se va face doar cu acordul deţinătorului ei.

Evenimentul festiv are loc odată la doi ani și este organizat la finele anului. Rezultatele concursului „Topul Inovațiilor” se plasează pe paginile web ale AȘM, AITT și AGEPI și se publică în mass-media republicană.

Regulament+ Anexe by Elena Guțu on Scribd

# Dosarele prezentate la concurs nu se restituie participanților.

# La solicitarea organizatorilor, participanții trebuie să prezinte acte oficiale sau alte dovezi care să demonstreze veridicitatea informațiilor prezentate în formularul cererii. În cazul depistării informației false, dosarele sunt excluse din concurs.

# Publicarea informațiilor despre invenție se va face doar cu acordul deținătorului ei.

 Depunerea dosarelor

 # Doritorii de a participa la concurs depun o cerere-tip de participare conform anexei nr.1 la prezentul Regulament. Formularul cererii poate fi accesat pe site-urile oficiale ale AITT (www.aitt.md), AȘM (www.asm.md) și AGEPI (www.agepi.md). Cererea și materialele dosarului se prezintă în varianta electronică pe adresa de e-mail [email protected]   sau pe suport de hârtie la oficiul AITT.

# La cerere se anexează:
Descrierea inovației conform cerințelor de prezentare a inovației stabilite în anexa nr.2 la prezentul Regulament;
Documente care confirmă valoarea inovației și efectele economice ale implementării ei în țară sau peste hotare;
Documentele care confirmă participarea și decernarea medaliilor la expoziții, saloane naționale și internaționale de invenții;
Copia brevetului de invenție/brevetului de invenție de scurtă durată sau a cererii pentru obținerea brevetului.

# Suplimentar, la dorința participantului, pot fi prezentate documente și alte materiale care confirmă valoarea rezultatelor obținute.

 

Dosarele înaintate la concurs se vor prezenta până la data de 20 noiembrie 2016 (pe suport de hârtie sau în variantă electronică) pe adresa: mun. Chișinău, MD-2028, str. Miorița 5, bir.409, sau prin e-mail: [email protected]. Pentru detalii 0-22 88 25 66 sau 0-22 88 25 65.

Nominalizarea câştigătorilor şi şedinţa de premiere va avea loc în luna decembrie a anului curent, data va fi stabilită în prealabil.

Organizatorii concursului sunt Academia de Științe a Moldovei, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic și Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală.

Mai jos vedeți anexat regulamentul concursului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente