(video) Vino și tu în astă seară la proiecția filmului documentar 100 de Movile

13177736_792575300843203_5703746370273178657_n

În seara zilei de duminică, 24 iulie, la ora 20:30 în incinta Uptown cafe va avea loc proiecţia în aer liber a filmului documentar despre muzica folclorică din spațiul cultural românesc – „100 de Movile”. „Venim cu o iniţiativă care, sperăm noi, vă va încălzi sufletele, chiar de-i toi de vară şi caniculă! Promitem ambianță degajată, dar mai ales, o ciorbă gătită de regizorul filmului, Max T. Ciorbă”, spun organizatorii evenimentului.

Premiera filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar – Cronograf. Filmul este o călătorie antropologică, prin muzică. Acesta decurge sub forma unui road trip făcut de un străin : muzicianul elvețian Stefan Haslebacher (Sha). Pentru Sha, cultura mioritică nu e complet necunoscută. Alături de Nik Bärtsch’s Ronin, Sha a cântat de 2 ori pe scena Ethno-Jazz Festival, la Chișinău. De ceva timp, inspirația îl dezamăgește și Sha decide să revină pe plaiurile mioritice în căutarea unui nou sunet și ritm pentru creația sa. Sha trece prin viața cotidiană din Moldova și România și interacționează cu cei mai buni muzicieni care încă păstrează nuanțe folclorice în muzica modernă pe care o produc. Filmul prezintă contrastul dintre viața urbană și cea rurală, locuri pitorești, dar și cartiere aglomerate, folclorul mixat în apartament, dar și descântecele babelor pe prispă.

La ora 20:30 veți putea savura din ciorba gătită de însuși regizorul filmului Max T. Ciorbă și apoi veți putea savura din film. „Toată echipa de filmare va fi pe loc, așa că veţi putea face cunoştinţă şi discuta cu membrii echipei, care vor împărtăşi cu mare drag parcursul creativ al filmului”, mai menționează organizatorii.

Prețul biletului: 50 lei (include o porție de ciorbă)
Pentru informații: 078775701

Fondurile colectate vor fi folosite pentru participarea la diverse Festivaluri Internaţionale de Film Documentar.

Vedeți mai jos și trailerului documentarului:

Muzicienii din film sunt:

Stefan Haslebacher (Sha), Elveția – unul din cei mai buni muzicieni de muzică jazz din Europa. Proiecte actuale: Nik Bärtsch’s Ronin, Sha’s Feckel.

Anatol Ștefăneț, Republica Moldova – Maestru a muzicii la violă, lider al formației de muzică etno-jazz Trigon, directorul festivalului de muzică Ethno Jazz Music Festival.

Alex Calancea, Republica Moldova – Maestru al chitării bass, a colaborat cu mulți muzicieni din Moldova, la moment este invitat în turnee prin Russia, Asia and tarile baltice.

Alexandru Arcuș, Republica Moldova – Maestru al muzicii la saxofon. A cântat împreună cu Trigon pe cele mai mari scene ale muzicii jazz din lume. A mai participat și la BBC Saxophone Massive, Londra, Regatul Unit.

Valentin Boghean, Republica Moldova – Maestru al instrumentelor de suflat, colecționar de instrumente din diverse culturi, a făcut parte din proiectele Trigon și Transbalcanica.

Alexe Marius Andrei (MC Bean), România – vocalistul uneia din cele mai de succes formații de Hip Hop din România – Subcarpați. Crează și promovează stilul urban și folclorul.

Argatu’, România – DJ, 19 ani, student la medicină, dar are o experiență vastă în mixajul muzicii folclorice cu muzica electronică.

Negură Bunget, România – o legendară formație care combină muzica folclorică adin Transilvania cu muzica rock.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente