(video) Partidul lui Iurie Leancă a decis că va face parteneriat cu majoritatea parlamentară

leanca 1

Consiliul Național al Partidului Popular European din Moldova, care s-a convocat astăzi, a decis că PPEM va participa la discuțiile pe marginea creării unui parteneriat cu alianța majoritară de la guvernare. Anunțul a fost făcut de Iurie Leancă după ședința propriu zisă, care a declarat că decizia a fost luată de marea majoritate a Consiliului.

Leancă susține că această decizie îi va oferi mandatul necesar Biroului Politic al PPEM pentru a iniția discuțiile privind formarea unui parteneriat cu majoritatea parlamentară cu care va fi negociat un acord pe subiectul integrării europene. Acesta ar urma să fie axat pe prioritățile clare cu privire la justiție, lupta împotriva corupției, sectorul bancar și recuperarea pagubele aduse sectorului bancar.

Vom negocia un acord aşa cum s-a propus la prima discuţie. Un accord care se va axa pe anumite priorităţi clare, fără de care, societatea noastră nu poate avansa , e vorba de reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei. Şi bineînţeles e vorba de sectorul bancar şi în mod special cum recuperăm pagubele aduse sectorului bancar, cum îi pedepsim pe cei care s-au făcut vinovaţi de acest lucru”, a declarat Leancă.

Acum două zile Iurie Leancă a dat curs invitaţiei PDM de a discuta despre un eventual „parteneriat” în cadrul coaliţiei majoritate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente