(live video) Urmărește online prezentările ideilor finale de la Chișinău Smart City Hackathon

13769509_1058095744245844_3945036504040614714_n

Competiția dedicată creării de aplicații pentru îmbunătățirea imaginii capitalei şi a traiului în mediul urban își desemnează astăzi finaliștii. În aceste clipe are loc etapa de prezentare a proiectelor dezvoltate, jurizarea şi Ceremonia de Premiere a învingătorilor.

Competiția a început vineri seara cu o sesiune în care participanții au comunicat conceptul proiectului la care vor lucra şi au format echipe. Pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică echipele experimentează întreg procesul de integrare în practica socială a unei soluții, de la generarea ideii până la dezvoltarea unui prototip, cu plan de implementare și strategie bine definită. În cadrul procesului de lucru ei sunt ghidați de mentori din Republica Moldova și de peste hotare.

Soluțiile dezvoltate sunt prezentate duminică seara, în fața unui juriu ce include reprezentanți ai autorităților publice locale, organizațiilor internaționale, companiilor private și antreprenorilor. Învingătorii Chişinău Smart City Hackathon vor fi premiați de către partenerii evenimentului și vor fi asigurați cu suport în dezvoltarea și implementarea ulterioară a proiectelor.

Chişinău Smart City Hackathon este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC şi Tekwil cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente