Dacă nu te încântă ideea unei vacanțe la plaja, poți opta pentru locuri cu temperaturi prietenoase în iulie și august. Iată cinci destinații răcoroase în care să fugi de căldură și în care te bucuri de peisaje deosebite.

Hallstatt, Austria

Hallstatt_300

Hallstatt este o statiune turistica in Austria. Situata pe malul lacului Hallstattersee, Hallstatt este considerata unul dintre cele mai pitoresti orase-port, pe un lac de munte. Daca ajungi in aceasta statiune, poti face schi nautic, surfing sau un salt cu parapanta. Statiunea Hallstatt primeste anual peste 1 milion de turisti. In timpul verii, temperaturile nu depasesc 28 de grade Celsius in statiunea Hallstatt.

 

Santa Maddalena, Italia

Funes valley, Dolomites, trentino alto adige, Italy

Santa Maddalena este un sat in Alpii italieni care ofera turistilor o priveliste de poveste catre Muntii Dolomiti. Santa Maddalena se afla in nordul Italiei, in apropierea granitei cu Austria, unde cel mai indicat este sa ajungi cu masina personala. Un punct de reper este orasul Cortina d’Ampezzo. Atat aici, cat si in regiune te poti bucura de o vacanta de vara plina de drumetii usoare la poalele muntilor, prin sate, catre Lacul Misurina sau drumetii aventuroase pe culmile spectaculoase ale Dolomitilor.

In iulie si august, temperaturile in Santa Maddalena variaza intre 17 si 22 de grade Celsius.

 

Praga, Cehia

praga6

Pentru cei care vor mai degraba sa se plimbe printr-un oras decat sa se relaxaze in natura, la poalele muntilor, Praga este o alegere “racoritoare”. Capitala Cehiei este unul dintre putine orase europene din apropierea Romaniei in care sa te plimbi linistit in timpul verii fara sa faci insolatie pentru ca temperaturile variaza intre 23 si 28 de grade Celsius in aceasta perioada.

Praga este comparabila cu Bucurestiul la preturi, in special la bere, unde o gasesti si cu 5 lei/paharul odata ce te indepartezi un pic de centru. In Praga ai ceva de admirat pe oriunde treci, asa ca este destinatia perfecta de descoperit la pas pentru a admira castele ca in basme sau cu vaporasul pe raul Vlatva.

 

Bled, Slovenia

Bled_sloveniaPD.com_

La peste 1.000 km de Moldova, se intinde un taram de poveste, pe malul unui lac montan, se aflastatiunea Bled din Slovenia. Cuvintele nu sunt deloc exagerate, mai ales ca in mijlocul lacului se afla o biserica care parca pluteste. Mii de turisti ajung la biserica pentru ca sunt atrasi de “clopotul dorintelor”, mai mult o legenda ce-i drept conform careia cel care face acest clopot sa sune poate sa isi puna o dorinta care se va indeplini.

In statiunea Bled poti face plaja si baie in lacul turcoaz, te poti plimba cu barca sau poti face drumetii montane in zona. Bled se afla la 46 de km de capitala Ljibljiana. In iulie si august, temperaturile nu depasesc 29 grade Celsius.

 

Lacurile Plitvice, Croatia

Plitvice-031-1365x768

Parcul National Lacurile Plitvice din Croatia este o adevarata “oaza de racoare”, unde in timpul verii temperaturile variaza intre 21 si 29 de grade Celsius. Rezervatia Plitvice este o zona cu 16 lacurile interconectate de cascade spectaculoase, aflata la 683 km de vama Nadlac, judetul Arad. Parcul poate fi vizitat tot timpul anului, iar pretul de intrare difera in functie de lunile alese: 7 euro (noiembrie-martie), 13 euro (aprilie, mai, iunie, septembrie, octombrie) si 24 euro (iulie si august). Preturile sunt pentru adulti, studentii, elevii si copiii beneficiaza de reduceri.

Parcul National Lacurile Plitvice se afla intre capitala Zagreb si orasul Zadar si este cel mai vechi parc din Europa de Sud-Est (infiintat in 1949), aflat in Patrimoniul UNESCO din 1979.

Topul a fost realizat de cei de la Wall-Street.ro.