Vreme caniculară pentru următoarele cinci zile! Meteorologii avertizează Cod Galben

1
Foto: susiestyles.com

Vremea în zilele văratice este caniculară. Astăzi a fost prelungit Codul Galben de vreme caniculară, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Astfel, în perioada 24-29 iulie temperatura maximă a aerului după orele amiezii va atinge valori de până la +33°C și mai mult.

Locuitorii de la nordul țării vor avea o temperatură de + 28 de grade, cei de la centru de +30-(+31) de grade.  În sudul țării va fi cel mai cald, acolo înregistrându-se și valorile maxime ale temperaturii enunțate mai sus.

Menționăm că Serviciul Meteorologic de Stat avertizează că pe 22-29 iulie se va menține pericol excepțional de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În acest sens oamenii sunt îndemnați să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată. Mai mult, o atenție sporită trebuie acordată lanurilor cu cereale, întrucât pericolul de aprindere a spicoaselor și mireștii este mai mare, atunci când temperaturile sunt ridicate.

De asemenea, trebuie să se țină cont și de evitarea utilizării focului deschis și să sune de urgență Serviciul 901 în caz de situații de risc.

Pentru următoarele zile vom avea zile însorite cu aceleași  temperaturi cuprinse între +28 și până la +33 de grade. Pentru a vedea cum va fi starea vremii în parte în fiecare regiune a țării urmăriți imaginea de mai jos.
1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente