Lansare concurs! 20 de instituții educaționale vor fi dotate cu seturi de roboți

2

Instituțiile educaționale pot participa la un concurs organizat de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC pentru dotarea cu seturi de robotică LEGO® MINDSTORMS® EV3.

Dotarea instituțiilor cu seturi de robotică se desfășoară cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID) în contextul Programului de studiere a roboticii „ROBOCLUB”.

Instituțiile interesate să participe la concurs vor completa formularul de aplicare până la data de 7 august 2016.

În formular se vor indica date despre instituția de învățământ și informație despre cadrele didactice care vor preda cursul de robotică în cazul selectării instituției. Aceștia pot fi profesori de informatică, fizică sau matematică.

La selectarea instituțiilor candidate se va ține cont de următoarele criterii:

  • Numărul de elevi care își fac studiile în instituție;
  • Participarea anterioară a profesorilor din cadrul instituției la cursurile de instruire în domeniul roboticii;
  • Angajamentul instituției de învățământ de a identifica resursele necesare pentru desfășurarea orelor de robotică (ore opționale și extracurriculare) în vederea încadrării a cel puțin 6% din numărul total de elevi în activități de instruire în domeniul roboticii;
  • Disponibilitatea instituției de a identifica resurse pentru cofinanțarea dotării;
  • Alte informații suplimentare.

Programul de studiere a roboticii „ROBOCLUB” a fost lansat în Republica Moldova în martie 2014 cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), în parteneriat cu Ministerul Educației, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor  (ATIC) și compania StarNet. În prezent programul Roboclub este implementat în 18 instituții de învățământ din Republica Moldova, dotate cu seturi LEGO® MINDSTORMS® EV3.

Programul este o inițiativă educațională bazată pe utilizarea roboților LEGO® MINDSTORMS® EV3.  În cadrul ROBOCLUB elevii învață să construiască și să programeze roboți, astfel încât aceștia să realizeze sarcini de o complexitate din ce în ce mai avansată.

Robotica oferă un mod interesant de studiere a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, totodată inspirându-i pe elevi să urmeze o carieră în aceste domenii. Învățarea roboticii este un proces care permite dezvoltarea creativității, gândirii critice, capacitații de inovare și acumulare a experienței în mai multe domenii și tehnologii.

1

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente