(foto) Ținute actuale din vestimentație made in Moldova. Partea 2

look1-01

Continuăm să compunem look-uri cu ținute cu articole vestimentare ce aparțin mărcilor locale, unite sub umbrela brandului DIN INIMA. Toate piesele din imagini, începând de la sandale și rucsacuri, până la cercei, fuste și curele sunt made in Moldova.

#1

look1-02

În imagine:

fustă BRIO
top și clutch Julia Allert
slipperi OLDCOM
brățară Ana Popova

Deseori femeile din Chișinău spun: „Nu pot găsi nimic în magazinele de la noi”. Cum e posibil așa ceva? Probabil, este vorba de lene sau lipsa de imaginație. Noi am găsit o superbă fustă-mini de la  BRIO și am combinat-o cu un top din țesătură groasă sport-chic de la Julia Allert. Am obținut un look european și universal, care se potrivește pentru o plimbare, întâlnire sau petrecere.

Elementele florale reprezintă unul dintre cele mai feminine și artistice și modele imprimate pe țesătură și sunt în vogă deja câteva sezoane la rând. BRIO a creat o fustă cu un imprimeu floral simplu cu linii verticale care lungesc vizual picioarele. Deoarece  fusta este sofisticată, partea de sus trebuie să fie neutră.  Julia Allert crează în fiecare sezon imprimeuri proprii și această picătură oranj creată de designer se asortează perfect cu paleta nuanțelor de pe fustă.

E comod să porți o croială geometrică, întrucât se potrivește la orice pantaloni, șorturi și fuste. Investim în haine universale! Asortăm ținuta cu clutch-ul Julia Allert de un portocaliu intens, încălțăminte moale și confortabilă de la OLDCOM și bijuterii stilate de la Ana Popova. Asemenea detalii, ce par a fi lipsite de importanță, conturează elegant ținuta, ele fiind indispensabile.

1

look1-03

#2

Câteodată ai vrea să nu duci cont de ultimele tendințe ale modei, să te îmbraci stilat și confortabil, purtând haine basic. Apropo, este un lucru foarte important să-ți creezi propria garderobă-capsulă compusă din obiecte vestimentare de bază.

look02-01

În imagine:

top în dungi și rucsac Julia Allert
fustă cu jabou BRIO
slipperi OLDCOM
brățară Ana Popova

Topul în dungi de la Julia Allert  este un element simplu și practic,  iar în acest caz întrebare „cu ce am putea să îl purtăm?”, ar trebuie să nu existe. Este un obiect universal și e greu de imaginat vreun look în care nu s-ar încadra. În cazul nostru am asortat topul cu o fustă cu jabou BRIO. Întrucât acest sezon este plin de romantism, nu ne putem lipsi de pliuri, volane și jabouri. E important să purtăm topul în fustă și nu deasupra, deoarece în caz contrar ținuta va avea un aspect neîngrijit și nu fiecare poate să păstreze acest aspect la limită și cu grație.

Atrageți atenția la stilul devenit popular în ultimii câțiva ani – sport chic. Puteți asorta fusta cu încălțăminte sport: ghete, pantofi loaferi sau orice alt tip de papuci. Pentru look-ul nostru alegerea perfectă au fost o pereche de slipperi imaculați OLDCOM.

Un detaliu potrivit e brățara Ana Popova, jucăuș și feminină. Am asortat ținute cu un rucsac magic de la Julia Allert, care datorită culorii vii și a modelului,  va întineri cu cel puțin 10 ani femeile mai mature și va  adăugă +100 la karmă pentru cele mai tinere.

collage

look02-03

look02-05

#3

look-0300000

În imagine:

fustă MOVE
top My Revival
curea și geantă Vitalie Burlacu
sandale Cristina

Una din tendințele noului sezon este croiala asimetrică, după cum vedem în acest caz la fusta MOVE. Asimetria transformă și schimbă viziunea asupra croielilor vechi, teste în timp. O asemenea croială arată îndrăzneț și atrăgător, iar ținuta devine mai romantică și feminină. Fusta maxi scurtată în partea din față își găsește loc atât pe podiumurile fashion, cât și în garderoba noastră. Topul oranj My Revival se potrivește perfect fustei în funcție de saturația nuanțelor. Apropo, este important să alegem ținutele astfel încât culorile se fie în armonie și nu în discrepanță. Acest top este universal, de aceea poate fi purtat și cu pantaloni.

Cureaua și geanta de la Vitalie Burlacu adăugă acestui look un strop de individualitate. Cureaua accentuează vizual linia taliei, iar geanta cu mânere mici se încadrează perfect în acest tandem. Sandalele pe platformă Cristina sunt alese intenționat: renumitele branduri internaționale au ales platforma pentru colecțiile lor, aceasta fiind atribuită mai multor stiluri și direcții în modă. Dacă ar fi să alegem încălțăminte pe talpă plată pentru această ținută, croiala fustei ar scurta din înălțime, iar prin urmare, look-ul s-ar potrivi doar fetelor foarte înalte.

collage

look-0300004

#4

look-0400000

În imagine:

Top și fustă GEORGETTE
Geantă-clutch VITALIE BURLACU
Eșarfă de mătase MOVE
Sandale Zorile

La prima vedere, să creezi o asemenea ținută nu este ușor, pentru că limita dintre eleganță și plictiseală este destul de fină. Chiar dacă nu sunt multe detalii, într-un look minimalist trebuie să existe o „cireașă de pe tort”.

Dacă persoana alege să poarte acest stil, trebuie să atragă mare atenție la calitatea, croiala și țesătura hainelor. GEORGETTE respectă perfect toate punctele enumerate mai sus. Putem vedea o siluetă corectă și precisă, fără nimic în plus. În cazul nostru este o fustă de culoare neagră și un top roz-cuarț.

În contrast cu trendul pentru sandalele de culori aprinse, colecțiile din anul acesta sunt însetate de minimalism, inclusiv în ce privește încălțămintea. Sandalele de la Zorile sunt create doar din câteva curelușe și arată mai atrăgător dacă ar avea aplicat diferite elemente împletite, cristale sau alte aplicații.

Geanta-clutch VITALIE BURLACU am combinat-o cu topul. Având o nuanță fină de albastru-seren, cu diferite elemente geometrice, se asortează perfect cu rozul-cuarț, ceea ce constituie un avantaj.

Eșarfa de mătase de la MOVE face ca ținuta să fie rafinată și completă. De asemenea, să nu uităm despre coafură, întrucât pentru un look minimalist și coafura trebuie să fie pe măsură. Recomandăm să vă rețineți de la împletituri sofisticate și bucle mari, iar alegerea optimă ar fi părul drept lăsat pe spate sau prins în coadă de cal.

collage

look-0400001

Vom continua călătoria fashion printre mărcile locale, adunate sub umbrela brandului DIN INIMA. Urmează multe alte descoperiri,  pe care suntem gata să le împărtășim împreună cu voi. Pe curând.

Locals & Olia Stepanenko
Photography Dasha Chegarovskaya

text Olia Stepanenco
model Sonya Deaghileva

Acest articol a fost realizat în cadrul Proiectului de Competitivitate al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul susține eforturile Republicii Moldova de a promova o economie puternică, diversificată și orientată spre export, contribuind la creșterea competitivității în sectoare-cheie: sectorul vitivinicol și turism, industria ușoară (în special îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii) și sectorul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor. Această asistență este posibilă datorită suportului generos al poporului American, prin intermediul USAID, în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente