(video) Unde-s tinerii: La Anenii Noi, Irina Ardelean povestește cum poți face dintr-un grup de tineri – o echipă

irina

Orașele din Moldova rămân vii prin tinerii lor activi, care prin activități și implicare încearcă să facă din comunitatea lor – un loc mai bun. De astă dată am mers la Anenii Noi, un orășel situat la 36 de kilometri de Capitală. Aici am cunoscut-o pe Irina Ardelean, tânăra care de mai bine de jumătate de an este președinta Consiliului Raional al tinerilor, și care ne-a spus cât de importantă este de fapt această organizație pentru tinerii de acolo.

Consiliul raional al tinerilor este structura reprezentativă la nivel raional a elevilor și tinerilor din toate localitățile din Anenii Noi, ceea ce o face pe Irina dar și pe ceilalți membri să fie direct conectați, dar și responsabili moral de problemele tinerei generații din raion. Echipa de aici a înțeles că doar prin implicare și activități productive, problemelor le sunt găsite soluții eficiente, iar acum asta este preocuparea lor de bază.

Irina ne-a povestit că este greu să crești și să menții un grup de tineri uniți, însă o dată ce acest grup devine o echipă – totul este mai ușor.

***

US_flag_48_stars.svg

Acest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente