(foto, video) Natalia și Ina Pânzaru, despre rochiile Di Vero: Creațiile noastre devin vedete, odată cu cele care le poartă

poza-cu-logo (2)

Această istorie este despre femeile care ajută alte femei să îmbrace pe ele eleganță și rafinament pentru ocaziile speciale din viața lor. Cum v-am obișnuit probabil, și această istorie va fi despre o familie din Moldova, care la un moment dat a decis să se aventureze în industria ușoară cu o afacere.

Divero este unul din foarte puținele branduri locale care creează ținute spectaculoase, de prințese și regine pentru femeile din Moldova care urmează să aibă un eveniment important, fie că e vorba de nuntă, recepție sau aniversare.

Să începem cu numele. Dorina și Ina sunt cele două fiice ale familiei Pânzaru, iar „vero” se traduce ca „adevărat sau autentic”.

Având în vedere ce popor petrecăreț suntem, scopul inițial al Nataliei Pânzaru a fost să importe rochii de mireasă din străinătate, pentru a le da în chirie. Apoi s-a născut prima rochie de mireasă creată la comandă în atelierul Divero. De atunci au trecut peste 12 ani – o perioadă suficient de bogată cât să scrii o carte despre „Cum e să ai o afacere în Moldova. Urcușuri și Coborâșuri”.

 

IMG_4831

Ina, fiica mai mare a familiei, este designer de interior. A făcut școala de design la Milano și e mai mult plecată decât acasă, pentru că muncește în străinătate. Deși este implicată în procesul de creație a rochiilor de doar trei luni, se pare că Ina are deja un cuvânt greu de spus în activitatea brandului Divero. În multe privințe nu era de-acord cu mama sa și cu felul în care arătau rochiile, dar orice critică trebuie să fie constructivă, așa că Ina s-a apucat să creeze o colecție de rochii după propriul gust, inspirate de motive florale. În curând, șase piese noi vor vedea lumina zilei. Apropo, una din aceste rochii este deja vândută.

Fie vorba de ținutele de nuntă sau pentru alte ocazii speciale, când o rochie de seară cu pretenții nu este asoratătă cuvenit, are de pierdut și cea care o poartă, dar și creatorii rochiei. Iată de ce Natalia și Ina se implică și în materie de styling, sugerând clientelor accesoriile, încălțămintea și coafura potrivite pentru a le încununa opera. Mai mult, odată creată baza rochiei, acestea invită clientele să participe la decorarea ei, pentru a se asigura că o personalizează exact după gustul viitoare stăpâne.

 

IMG_4779

Rochiile Divero nu sunt doar de vânzare. La cât de speciale sunt, nu le poți îmbrăca de mai multe ori și atunci ai opțiunea de a le închiria.

La întrebarea de ce anume rochiile au devenit obiectul pasiunii și afacerii lor, fiecare a avut de povestit o mică istorie. Mama, Natalia, s-a referit la Lev Tolstoy și nevasta sa Natalia, ale cărei rochii deseori erau pomenite în creația scriitorului și deci rochia poate deveni o sursă de inspirație, dacă este creată să taie răsuflarea. Iar Ina este convinsă că rochia poate deveni vedetă, cum s-a întâmplat și în cazul lui Marylin Monroe cu rochia sa albă, ridicată în aer.

 

IMG_4891

Deși creațiile Divero au alura de exclusivitate, autoarele lor se mândresc cu faptul că rochiile lor nu sunt create doar pentru corpuri sculptate, și nici pentru VIP-ri. Confortul  este cuvântul care stă la baza rochiilor de seară Divero.

Natalia și Ina sunt în egală măsură mândre că rochiile Divero sunt purtate atât de vedete, cât și de femeile care nu muncesc în lumina refectoarelor. Ba mai mult, patroana brandului este deosebit de mândră că uneori chiar rochia face din clienta sa o vedetă a evenimentului. Prin salonul lor au trecut Natalia Gordienco, Aura, Cornelia Ștefaneț, Anastasia Lazariuc, Nelly Ciobanu, dar și multe femei mai puțin cunoscute, care au căutat rochia perfectă pentru ocazia specială din viața lor.

 

IMG_4922

Dorina, mezina familiei Pânzaru, încă nu este implicată în business, dar Ina, sora mai mare, zice că va depune tot efortul ca și cea mai mică să-și pună umărul la crearea celor mai frumoase și sofisticate rochii de ocazie, create în Moldova. Vă întrebați probabil ce are de spus capul familiei despre activitatea acestor femei curajoase. El le susține, la bine și la greu. Așa cum e normal să fie într-o afacere de familie.

 

IMG_5190

10 LUCRURI DESPRE DIVERO

# Di Vero este o afacere de familie si vine de la Dorina și Ina, fiicele familiei Pânzaru.
# Specializarea brandului Divero sunt rochiile de ocazie.
# Afacerea a început de la importul rochiilor de mireasă.
# Ina Pânzaru este designer de interioare și lucrează alături de mama sa la conceptul noilor colecții.
# Divero este brandul preferat al mai multor vedete locale.
# Prima rochie Divero a fost creată în 2004 pentru o mireasă.
# Cea mai scumpă rochie din istoria brandului a costat 3.500 de euro.
# La crearea unei rochii participă nu mai puțin de șase femei.
# În curând Divero va crea o colecție de ținute cu inspirație etno.
# Butuceni, Orheiul Vechi, este locul preferat al echipei Divero pentru a-și reîncărca bateriile.

 

Acest articol a fost realizat în cadrul Proiectului de Competitivitate al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul susține eforturile Republicii Moldova de a promova o economie puternică, diversificată și orientată spre export, contribuind la creșterea competitivității în sectoare-cheie: sectorul vitivinicol și turism, industria ușoară (în special îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii), și sectorul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor. Această asistență este posibilă datorită suportului generos al poporului American, prin intermediul USAID, în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova.

Articol semnat de Nata Albot

Cover_photo

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente