Căutătorii de pokemoni din Moldova își dau sfaturi și se întrec în colecții într-un grup pe Facebook

13699967_1329071057121880_2233694784307512636_n

Dacă vedeți oameni cu telefoane în mână căutând ceva insistent pe străzi, să știți că ei caută Pokemoni. Îi mai țineți minte pe Bulbasaur, Pikachu, Snorlax și alte sute de pokemoni din bine cunoscuta franciză de pe timpuri, uitată de aproape un deceniu? Ei bine, ei sunt acum peste tot și așteaptă să fie colectați de către fanii din întreaga lume. Comunitatea de fani din Moldova nu a întârziat să apară. Mai mult decât atât, acum, ei au un grup pe Facebook în care-și pot împărtăși toate experiențele legate de vânătoarea de Pokemoni.

În fiecare zi, pe Pokemon Go Moldova apar postări de la cei mai înrăiți căutători de comori „pokemonice”. Aici s-a creat și un sondaj, unde cei peste 250 de utilizatori aleg în fiecare zi ce pokemoni au mai găsit. Goana după pokemoni depășește aria Chișinăului, iar utilizatorii sunt pe fază cu aplicația deschisă oriunde nu ar merge în țară.

pica1

Aici, fanii primesc sau dau sfaturi, împărtășind experiența propriilor încercări.
pica3

Despre joc

Pockemon GO a fost lansat pe data de 6 iulie 2016, și la scurt timp devenit mai popular decât Tinder, iar numărul de descărcări al acestuia în curând va întrece Twitterul. Elaborat pe baza Niantic’s Real World Gaming Platform, jocul urmărește obiectivul de a aduce în realitatea fiecărui utilizator puțină magie, ascunzând în preajma fiecăruia dintre ei un număr întâmplător de creaturi Pokemon, în dependență de locul unde se află și particularitățile acestuia (lumină, vegetație, umiditate etc.), scopul jocului fiind găsirea, capturarea și colectarea acestora, precum și dezvoltarea și antrenarea lor prin intermediul unor proceduri speciale.

Chiar dacă jocul este unul gratuit, sunt prezente și serviciile contraplată, care de fapt nu dau niciun fel de privilegii pentru jucătorii care le folosesc, ci facilitează numai procesul de dezvoltare și pregătire a Pokemonilor din colecție. Astfel, aplicația presupune interacțiunea cu o hartă a împrejurimilor în care se află utilizatorul, acesta fiind nevoit câteodată să parcurgă unele distanțe pentru a atinge destinația, care este fie ascunzișul Pokemonului, fie generatorul mingilor pentru capturarea acestora (Pokestop) sau terenul de luptă (Pokemon Gym). De obicei, ultimele două obiective sunt situate în locurile aglomerate (parcuri, piețe etc.).

Fanii din Moldova nu se întâlnesc doar virtual, astfel încât, azi, de la ora 17:00, sunteți așteptați la Erudit Club pentru o întâlnire reală ce va duce la o vânătoare de pokemoni în grup. Aici găsiți detalii despre eveniment.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente