(foto) Poziția companiei „Bemol” față de reînceperea construcției benzinăriei de lângă Circ

1
Foto: Facebook/ Ilan Cașu

„Lucrările de construcție se desfășoară în mod absolut legal și strict în baza documentelor permisive prevăzute de legislația în vigoare” aceasta este poziția companiei Bemol față de declarația consilierului Ilan Cașu, care a afirmat ieri, printr-o postare pe rețelele de socializare și prin publicarea a mai multor fotografii despre faptul că lucrările pentru construcția benzinăriei de pe bulevarul Renașterii, de lângă Circ, au fost reîncepute.

Aceștia au mai adăugat că „diferitele presiuni asupra societății Bemol Retail din ultima perioadă reprezintă mai mult exteriorizarea unor interese personale decât dorința de a respecta legea și interesele locale”. După articolul publicat ieri, 14 iulie 2016, compania a venit cu o replică în care își manifestă poziția față de reînceperea lucrărilor de construcție a benzinăriei de lângă Circ.

1

Reprezentanții companiei susțin că construcțiile se desfășoară în legalitate. Mai jos citiți poziția companiei în întregime:

Întreprinderea cu Capital Străin „Bemol Retail” S.R.L. a reînceput lucrările de construcție a complexului modern ce va include o stație de alimentare cu produse petroliere, market și cafenea pe b-dul Renașterii. Lucrările în cauză se desfășoară în perfectă conformormitate cu legislația Republicii Moldova, având la bază toate actele şi autorizaţiile necesare.

Terenul de pe b-dul Renașterii nr.1 a fost alocat, împreuna cu alte terenuri, companiei Bemol Retail încă în anul 2005, fiind inclus în schema de amplasare a stațiilor de alimentare cu produse petroliere și gaze de pe teritoriul Republicii Moldova, în baza acordului investiţional. Acest teren a fost atribuit prin Decizia Consiliului Municipal Chişinău nr. 3/36-10 din 19.05.2015, cu destinaţia expresă pentru construcția stației de alimentare cu produse petroliere. La data de 17.09.2015 Primăria Municipiului Chişinău a eliberat Certificatul de Urbanism pentru Proiectare cu nr. 525/15, iar după obținerea tuturor actelor permisive ale instituţiilor de stat, la data de 17.02.2016, a fost eliberată Autorizaţia de construire nr. 09-c/16.
Atragem atenție, că moratoriul ce a inclus absolut nejustificat terenurile alocate societății Bemol Retail încă din anul 2005, inclusiv cel de pe b-dul Renaşterii nr.1, adoptat la data de 18.02.2016 de către Consiliul Municipal Chişinău prin Decizia nr.1/9 a fost anulat de către Judecătoria Centru în dosarul nr.3-549/16.
Stația Bemol a fost încadrată în proiectul de amenajare a teritoriului de lîngă Circ, ce a câștigat concursul arhitecților organizat cu susținerea Ambasadei Franței în R. Moldova. Pentru a oferi cele mai bune soluții de încadrare în teritoriu și a aduce standarde europene, proiectul inițial a fost modificat conform solicitărilor, iar pentru implementarea acestuia au fost angajate 2 firme de renume: WISP Arhitects din Italia și SEA Design Group din Marea Britanie.
Toate acestea au fost agreate, inclusiv de cetățeni în cadrul consultărilor organizate de Consiliul municipal la data de 17 și 24 iunie 2016.
În contextul celor menţionate, declarăm că lucrările de construcție se desfășoară în mod absolut legal și strict în baza documentelor permisive prevăzute de legislația în vigoare.
Tindem să credem că diferitele presiuni asupra societății Bemol Retail din ultima perioadă reprezintă mai mult exteriorizarea unor interese personale decât dorința de a respecta legea și interesele locale. Astfel îndemnăm toate părțile implicate la respectarea ordinii de drept și continuarea dialogului în manieră corectă și civilizată.

Reamintim că pe 18 februarie 2016 la ședința Comsilieului Municipal Chișinău a fost votat un moratoriu la proiectarea și construcția benzinăriilor noi în Chișinău. Ulterior, pe 25 februarie consilierii i-au reproșat directorului companiei „Bemol” construcția benzinăriei de lângă circ și i-au cerut în cadrul ședinței municipale din 25 februarie să prezinte documentele care ar anula moratoriul. Mai târziu, documentul a fost anulat de către Judecătoria Centru.

3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente