Evenimente pentru ziua care marchează jumătatea verii, vineri, 15 iulie 2016

13259658_1579494012350266_875079938_n

Este mijlocul verii, este timpul când te gândești mai mult la cum să te odihnești, decât la ceea ce ai de făcut. Posibil nu este o întâmplare faptul că mijlocul verii este exact vineri, ziua în care poți să te relaxezi. Pentru a te ajuta ți-am pregătit o serie de evenimente la care ai putea să mergi.

1. Lansarea campaniei „Îmi Pasă” la ora 11:00 la Jolly Alone Hotel & Business Center

Îmipasă.md este platforma web pe care, începând cu 15 iulie curent, cetățenii pot raporta neregulile cu care se ciocnesc sau pe care la observă în societate, cum ar fi termenul de valabilitate expirat al unui produs, fraude la cântărirea mărfii ș.a. Sesizările utilizatorilor vor fi analizate de instituțiile de stat responsabile, iar statutul acestora va fi putut fi urmărit online.

Platforma Îmipasă.md a fost concepută și testată din 2015 de Laboratorul de inovații sociale MiLab – un proiect comun al PNUD Moldova și Centrul de Guvernare Electronică – și Agenția pentru Protecția Consumatorilor. Proiectul este susținut de PNUD Moldova și Cancelaria de Stat, cu suportul financiar al Ambasadei Britanice la Chișinău. Mai multe informații află pe pagina de Facebook a evenimentului.

2. Târgul Universităților din România pe Aleea Clasicilor la ora 10:00

Târgul Universitățior din România parte a campaniei AdmiteRO a FAB România va avea loc și în acest an la în perioada: 15-16 iulie la Chișinău pe Aleea Clasicilor din Parcul „Ștefan cel Mare”; 17 iulie la Bălți lângă Teatrul Național „Vasile Alecsandri” și  18 iulie la Cahul la Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu”.
La târg vor participa voluntari ai asociațiilor de basarabeni din România studenți din principalele centre universitare românești din circa 15 orașe. Dacă ești interesat de studiilor în România ai șansa să afli mai multe în cadrul acestor târguri. Mai multe informații află pe pagina de Facebook a evenimentului.

3. Strângerea de fonduri pentru procurarea congelatorului pentru tripleți la ora 11:00 la restaurantul „La Plăcinte”

Probabil ca țineți minte cazul Tatianei Ciutac și a tripletilor ei. A rămas văduvă, cind era însărcinată în luna 6 cu bebelușii ei. Un teribil accident i-a luat soțul și pe tatăl copiilor ei. O soarta trista la doar 30 de ani…
I-a rămas alinarea – cei trei bebeluși, pe care ii creste cu multa grija și dragoste! Cu ajutorul lui Dumnezeu și a oamenilor cu suflet mare, izbutește sa le dea tot ce au nevoie. Degrabă fac 4 luni, sa le dea Dumnezeu sănătate!
În puțin timp vine și perioada diversificarii alimentației.

Pentru a-i ușura grijile mamei și pentru a fi mai efectivi, mi-a venit ideea sa încerc sa o ajut pe Tatiana în procurarea unui congelator mai mare, în care iși va putea congela legume și fructe pentru pici, pe care le creste cu multa grija bunica, spre folosirea lor în sezonul rece a anului.

Vin către voi toti cu întrebarea și rugămintea de a ajuta la colectarea de fonduri pentru procurarea acestuia! După părerea mea e un lucru foarte necesar! Va putea pregăti singurica mincare pentru copii tot anul, borcanasele fiind și ele costisitoare! Luând în considerație și aceea ca lapte praf se duce deja cite o cutie pe zi, banii vor putea fi investiți în acestea! Mai multe informații despre acest eveniment citiți pe pagina de Facebook.

4. Primul pas spre o carieră în diplomație la ora 14:00 la Bilblioteca Hașdeu

Clubul ,,Arta diplomației’’ prezintă seminarul interactiv cu genericul ,,Primul pas spre o carieră în diplomație’’.
Dacă vrei să știi mai multe despre practicile diplomatice și care este drumul spre o carieră de succes în diplomație atunci te așteptăm la evenimentul nostru. Ai ocazia să întîlnești 4 speakeri de la care vei putea afla :
– care sunt calitățile unui diplomat de succes;
– cum este să lucrezi într-o misiune diplomatică ori într-o instituție de profil;
– cum este percepută Moldova în plan diplomatic și altele.

Vei avea oportunitatea de a primi răspunsuri la întrebările și curiozitățile tale în perspectiva de a urma o carieră în Relații Internaționale. Prin urmare aceste eveniment este o discuție interactivă între vorbitori și participanți.

Acest seminar interactiv este dedicat tinerilor, dar nu numai, care intenționează să urmeaze studii în domeniul Relațiilor Internaționale și al Științelor Politice. Mai multe despre seminar află pe pagina de Facebook a evenimentului.

5. Conversation Club: The Evolution of Social Media la ora 15:00 la American Resource Center

Vino să-ți antrenezi nivelul de cunoaștere allimbii engleze și să cunoști mai multe informații utile despre Social Media.  Evenimentul este gratuit, dar trebuie să aveți un act de înregistrare cu voi, precum: buletin, pașaport, carnet de student/elev, etc. Mai multe informații poți citi și pe pagina de Facebook.

6. Art & Sangria la Tucano Coffe Kenya la ora 18:00

Vom pregăti mai multe tipuri de Sangria, după rețetele lui Дионис Макрий și vom desena picturi anti-stres împrecună cu Ivanushka Tzepesh.
La master-class vor fi incluse 3 tipuri de sangria:
1. Sangria din vin alb (picantă)
2. Sangria –rose
3. Sangria roșu-spaniolă
Rețetele de pregătire a Sangriei , le puteți lua acasă, să vă bucurați și impresionați prietenii cu acest cocktail răcoritor.
Taxa de participare este de 150 de lei. Această sumă include un master-class de preparare a Sangriei și un master-class de pictură. Durata totală a evenimentului – 2,5 ore. Locurile sunt limitate. Mai multe informații găsești pe Facebook.

7. Workshop Gratuit: 7 trucuri pentru a ținti cu reclame Facebook Ads la Angry Business la ora 18:30

WORKSHOP GRATUIT: 7 trucuri pentru a ținti cu reclame Facebook Ads. La seminar veți putea afla:
# Strategii și tehnici efective pentru setarea reclamelor Facebook;
# Atragerea leadurilor de calitate;
# Click-uri către LP;
# Mai multe vânzări pentru afacerea TA;
# Mai mulți fani calificați și interesați pentru domeniul tău;
# Optimizare pentru un CTR mai mic;
# Tipuri de audiențe și crearea lor.

Gazda evenimentului: Alexandru Bordea, speaker va fi Lia Pogolșa. Acees la eveniment va fi cu un act de identitate. Mai multe informații află pe Facebook.

8. Slices // Season Closing // 12h Marathon de la ora 20:00 la T5 Bar

Timp de trei ani T5 Bar va fost cel mai bun prieten. A fost locul în care vă relaxați ori de câte ori intrați prin local. Muzică bună, jocuri intelectuale, filme și nu numai, la T5 Bar au fost evenimente de tot felul. Acum localul seduce în concediul bine meritat. Înainte de acest lucru vă invită la o petrecere care va dura de seară, până dimineață. Intrarea la petrecere costă 50 de lei. Mai multe informații aflați pe pagina de Facebook.

9. Minimal Pulse la ora 22:00 la Korovva

În vinerea ce urmează, te invităm la o seară plină de energie și muzică dragă minții tale. Frecvențele minimal vor ține sub control pulsul tău.

În cazul depășirii BPM, cel mai seducător medic din Chișinău îți va supraveghea ritmul. Intrarea???? Avem nevoie de pulsul tău. Începe un weekend frumos alături de Korovva. Mai multe informații despre eveniment află pe pagina lui de Facebook. 
10. Wine tasting „Summertime-Summer wine” la ora 19:00 la Taste of Blue Wine House and Shop


Dragi prieteni! Sunteți invitați să participați la degustarea a 6 vinuri de vara și veți descoperi aroma fiecărui. Sommelier-ul nostru profesionist vă va descrie frumusetea fiecaruia. Bucătarul-șef va pregăti un meniu special, care se asorteaza perfect vinurilor selectate. Doar trebuie să vii și să savurezi! Prețul pentru o persoană este de 325 de lei. Vă rugăm să faceți rezervările din timp, deoarece locuri sunt limitate. Mai multe informații despr eeveniment aflați pe pagina de Facebook a acestuia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente