(foto) A patra ediție CIVIC FEST va sărbători „Zilele Societății Civile” împreună cu Festivalul „GUSTAR”

24
Foto: Facebook/Civic Fest Moldova

A patra ediție a Festivalului Internațional „Civic Fest – Moldova pentru Cetățeni” se va desfășura în acest an, în premieră, pe 6-7 august 2016, în parteneriat cu Festivalul Internațional de muzică GUSTAR, la Furceni.

Evenimentul va avea loc la Parcul Național Orhei, într-un format special, care va reuni sub genericul „Zilele Societății Civile” mai multe organizații ale societății civile din Republica Moldova și de peste hotare, oferindu-le oportunitatea să se întâlnească pentru a stabili contacte, face schimb de experiență și idei, pe care le-ar implementa la nivel local.

Photo Credit: Facebook/ Civic Moldova
Photo Credit: Facebook/ Civic Fest Moldova

Urmând tradiția edițiilor precedente, anul acesta Festivalul Internațional CIVIC FEST se va desfășura timp de 3 zile, în perioada 6-7 august, la Furceni, Parcul Național Orhei și pe 23 septembrie, la Chișinău. Cele trei zile vor avea un anumit aspect tematic și program:

# Participarea Civică  

„Cetățeni activi pentru un viitor mai bun – îmi pasă, mă implic, acționez” ( 6 august, 2016, 11.00-16.00, Furceni, Parcul Național Orhei.) –  Încurajarea și promovarea unei poziții civice active, bazate pe responsabilitate, angajament și implicarea efectivă a cetățenilor în realizarea schimbărilor sociale prin acțiuni și practici democratice comune. În prima zi va avea loc deschiderea oficială CIVIC FEST 2016 și se vor organiza traininguri și sesiuni de networking, practici participative și inițiative civice menite să încurajeze implicarea activă a cetățenilor în realizarea schimbărilor sociale. Un Târg al ONG-urilor va aduce la cunoștința participanților proiectele care s-au bucurat de succes la nivel local și național, precum și experiența antreprenorilor sociali.

# Excelență Civică

„Modele civice inspiraționale demne de urmat – îmi place, împărtășesc, aplic( 7 august, 2016, 11.00-16.00, Furceni, Parcul Național Orhei) – Susținerea și promovarea ONG-urilorde succes, proiectelorinovatoare și bunelor practici care pot servi drept sursă de inspirație și motivare pentru alți membri ai comunității în dezvoltarea inițiativelor participative și multiplicarea excelenței civice. În a doua zi se vor desfășura mai multe ateliere și inițiative civice menite să protejeze mediul și patrimoniul natural și istoric și să promoveze cultura ecologică în cadrul comunităților noastre. Un Târg al ONG-urilor va aduce la cunoștința participanților proiectele care s-au bucurat de succes la nivel local și național, precum și experiența antreprenorilor sociali.

# Dezvoltare Comunitară

„Dezvoltare prin implicare – cetățeni activi pentru o schimbare reală” (23 septembrie, 2016, 09.00-17.00, Muzeul Național de Artă, Chișinău,strada 31 august 1989, nr.115) –  Atragerea și motivarea tuturor actorilor și cetățenilor de rând să susțină dezvoltarea comunităților prin generarea de noiidei, inițiative și proiecte de succes în diferite domenii: antreprenoriat și integrare socială, participarea femeilor în 3 procesele decizionale și funcțiile de reprezentare, promovarea unui proces electoral transparent și democrat, participarea tinerilor în dezvoltarea locală. În a treia zi se vor desfășura panelurile de prezentare a proiectelor, traininguri și sesiuni de networking. Tematicile-cheie ale zilei vor fi: antreprenoriat și integrare socială, participarea femeilor în procesele decizionale și funcțiile de reprezentare, asigurarea și promovarea unui proces electoral transparent și democrat, participarea tinerilor în dezvoltarea locală

Photo Credit: Facebook/ Civic Moldova
Photo Credit: Facebook/ Civic Fest Moldova

În acest an la CIVIC FEST 2016 veți putea participa la următoarele activități:

# Paneluri de prezentare a proiectelor: Prezentarea modelelor de proiecte de succes; oImplicarea reprezentanților celor mai active ONG-uri în calitate de speakeri; o5 paneluri, 25 vorbitori, 1 auditoriu, 90 minute per panel.  SesiuniOpen Space: oParticiparea experților UE în facilitarea trainingurilor; o2 training-uri, 4 experți, 2 auditorii, 120 minute per training.

# Ateliere și acțiuni civice: o Implicarea Ambasadorilor culturali ai angajamentului și participării civice; o 10 acțiuni, 3 ambasadori, 120 minute per activitate.

# Stand-uri și corturi la Târgul ONG-urilor: o Scopul acestui Târg urmărește promovarea ONG-urilorși a celormai de success proiecte; o Este un spațiu de întâlnire și discuție a societății civile și cetățenilor de rând despre cele mai reușite proiecte și schimbului de bune practici și inițiative inovative realizate de actorii non-guvernamentali; o30 corturi (4x4m) și 15 stand-uri (1x2m); o Propuneri practice: ateliere de instruire și creație, materiale promoționale, produse hand made expuse spre vânzare, servicii și consultanță.

# Concert și prestații artistice: o Concertul și workshop-urile creative oferă posibilitatea participanților de a stabili noi contacte, pentru a face schimb de experiență și idei, pe care le-ar implementa la nivel local; o 1 concert, mai mult de 15 prestații, 120 minute per total.

Photo Credit: Facebook/ Civic Moldova
Photo Credit: Facebook/ Civic Fest Moldova

CIVIC FEST are drept scop promovarea celor mai de succes proiecte implementate de organizațiile societății civile, care au obținut recunoaștere internațională și pot servi drept exemplu de bune practici, demne de urmat în diferite domenii: antreprenoriat social și integrare socială, dezvoltare comunitară prin inițiative civice, transformări socio-culturale și responsabilitate socială.

CIVIC FEST 2016 este organizat și implementat de către Asociația Obștească „Synergetica Eur/Est” cu suportul oferit de către Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, în parteneriat cu Festivalul Internațional de muzică GUSTAR, Întreprinderea Socială „Floare de Cireș”, AO „Eco-Răzeni”, Academia Nicolae Dumitrescu, YouthBank Moldova, Centrul Național al Tineretului iYoung, Garda de Reciclare și Muzeul Național de Artă.

Photo Credit: Facebook/ Civic Fest Moldova
Photo Credit: Facebook/ Civic Fest Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente