(foto, video) Georgeta Mir – De la tata a moștenit spiritul de antreprenor, iar disciplina de la mama

poza-cu-logo (1)

Am fost vecine toată copilăria. Făceam naveta de la etajul 2 la 4, unde locuia familia Getei și unde camera copiilor era un paradis, colorată și plină de jocuri. Ceea ce mi-a rămas însă în memorie din acele vremuri este orarul zilei pe care îl făceam împreună pe foaie, cu trezit la ora 6.30 și cu înviorare neapărată înainte de lecții. Eu plecam cu el acasă, îl agățam pe frigider și cam acolo se stingeau pornirile mele de a mă organiza. Geta a avut disciplina în sânge de mică. Venea de la mama sa, care era profesoară de spaniolă, și care încerca să le cultive copiilor ordinea și organizarea cât mai eficientă a timpului.

Tătăl Georgetei, Yahia, cu porniri sănătoase de antreprenor, a venit la doar 17 ani, din Bangladesh la Chișinău, ca să-și facă studiile. Aici a cunoscut-o pe Silvia, s-a îndrăgostit de ea și au făcut 3 copii.

Prima a fost Georgeta. Părinții au căutat să ocupe fiica cu cât mai multe activități. Din clasa 1 a mers la pictură, iar după 10 ani de pictură decizia de a merge anume la London College of Fashion a venit firesc.

Între timp, tatăl Getei a deschis primul restaurant de mâncare indiană din Chișinău, apoi un magazin de haine pentru copii. Spiritul antreprenorial a fost întotdeauna prezent în familie. Geta nu putea să-și dezamăgească părinții.

 

DSC05391

 

Când a absolvit școala de la Londra știa în teorie cum trebuie să arate o fabrică. Dar numai după prima comandă serioasă a înțeles cu ce se mănâncă această meserie. Era vorba de o comandă primită de la un brand de talie internațională de haine pentru doamne de clasa pret- a-porter, grație căruia a învățat o sumedenie de lucruri despre procesul tehnologic de funcționare a unei fabrici producătoare de haine. Nu avea în clipa aceia nici un angajat, doar pereții unui spațiu și utilaje. Ca să nu rateze această șansă, practic peste noapte, au fost angajațe 30 de cusătorese.

De-a lungul anilor, în paralel cu comenzile primite în LOHN, Geta s-a maturizat profesional și a decis să-și creeze propria linie de haine pentru femei care a primit numele de Georgette.

 

DSC05694

 

A mers cu Georgette la Moscova. Prin 2010 a avut niște musafiri neașteptați la showroom. A doua zi a fost sunată și i s-a propus să îmbrace vedetele emisiunilor „Модный приговор” și „Давай поженимся”. Astfel creațiile sale au ajuns gura lumii.

Acum rochiile Georgette pot fi găsite și în Rusia, și în Kazahstan, iar în curând și în România.

La anul fabrica sa va împlini 10 ani de activitate. Spune asta și încă nu-i vine să creadă. Are 150 de angajați care muncesc zilnic pentru prosperitatea afacerii. Chiar și așa Geta nu se relaxează pentru nici o secundă. Ziua sa de muncă nu este una tipică. Are nevoie de minim 12 ore să le dedice afacerii sale pentru a reuși să facă față tuturor planurilor și comenzilor.

 

DSC05482

 

Cum se naște o colecție nouă de haine? Urmărește tendințele. Fie este vorba de filme care marchează istoria unui an și care neapărat își vor spune cuvântul și în modă, fie evenimente sociale care lasă amprente pe gusturile oamenilor. Merge anual la Premiere Vision Paris – cel mai mare eveniment pentru profesioniștii din domeniul textilelor. În orice colecție are grijă să conceapă modele și să aleagă culori, ținând cont de câteva criterii. Este blondă femeia sau brunetă, constituția corpului cu talie și fără. Are grijă să ofere ținute feminine și romantice.

Georgeta nu este foarte vorbăreață când vine vorba de viața personală. Este o fire introvertită. Nu prea își arată emoțiile pe față. Muncește mult, iar când are nevoie de odihnă merge la bazin, face yoga sau trage o fugă până în Thailanda pentru o cură de detoxifiere.

 

DSC09228

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre Georgeta Mir, designerul din spatele Georgette

1. Tatăl său vine din Bangladesh, mama este moldoveancă. Vine dintr-o familie de 3 copii.
2. Georgeta a făcut 10 ani de pictură
3. A absolvit London College of Fashion
4. La 18 ani, cu ajutorul lui tata, a deschis primul atelier de cusut
5. În anul 2007 a deschis fabrica și a primit comanda de la un brand de talie internațională de haine pentru doamne de clasa pret- a-porter.
6. Brandul Georgette este purtat de prezentatoarele emisiunilor rusești „Модный приговор” și „Давай поженимся”.
7. Orice colecție nouă are modele prevăzute atât pentru blonde cât și pentru brunete
8. Duminica este ziua în care toată familia sa se reunește la masă.
9. Thailanda este țara în care revine cel mai des pentru odihnă
10. Din toate sporturile, preferă înotul și yoga

Acest articol a fost realizat în cadrul Proiectului de Competitivitate al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).Proiectul susține eforturile Republicii Moldova de a promova o economie puternică, diversificată și orientată spre export, contribuind la creșterea competitivității în sectoare-cheie: sectorul vitivinicol și turism, industria ușoară (în special îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii), și sectorul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor. Această asistență este posibilă datorită suportului generos al poporului American, prin intermediul USAID, în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova.

Articolul este semnat de Nata Albot

oameni-din-inima_album_photo

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente