(foto) „Lavielace”, la un an de activitate: Despre capsula #Pompomania, destinată tinerelor îndrăgostite de culori

Pompomania-Colectie-2

Brand-ul autohton de piese vestimentare Lavielace împlinește în această vară un an de activitate. În acest răstimp, tinerii din spatele proiectului au reușit să lanseze două colecții – „Ornatica” și „Printre Oglinzi” baza cărora stă aplicarea elementelor de decor complexe create în tehnica de lasetă, care are de origini românești.

Fiecare ținută din primele două colecții putem afirma cu certitudine că este demnă de a fi expusă în muzeu fiindcă deține stil, un caracter puternic și chiar nume propriu. Din cauza complexității lucrului manual, utilizarea celor mai calitative stofe italiene, specificul liniei clasice de ținute Lavielace este că acestea au un preț de la 200 la 1.500 de euro, bugete care nu sunt disponibile publicului larg din Moldova.

Pentru necunoscători, în spatele acestui brand se regăsesc doar trei tineri care depun o muncă titanică: Irina Moraru, Geo Lupașcu și Victoria Heghea„Totuși noi ca fondatori am dorit să creăm pentru această vară o linie specială de haine pentru domnișoarele tinere. Împreună cu colegii am lucrat la identitatea acestei linii și am lansat-o la început de vară, ea poartă denumirea LVLC care este abrevierea denumirii „Lavielace” într-un stil modern prezent în mediul online, amintiți-vă de tumblr, flickr, razr, iar logo-ul liniei conține rozeta simplificată din logoul Lavielce”, spun tinerii creatori.

Pompomania-Colectie-1

 

Prin acest stil și denumire noi dorim să menținem legătura cu brandul principal, dar linia LVLC are și elemente care o caracterizează:

• combinații îndrăznețe de culori și forme
• păstrarea elementelor de decor care sunt create complet manual (lucrul migălos manual este ceea ce ne caracterizează)
• prețuri semnificativ mai accesibile (de la 600 la 800 lei)
• utilizarea stofelor naturale foarte calitative alese personal de fondatoarele brandului în Italia.

 

Pompomania-Colectie-4

 

Cum ați început crearea noii colecții și cu care greutăți v-ați confruntat?

Gândurile și intențiile de a lansa linia nouă pentru domnițe le avem de mai multe luni, probabil cam jumătate de an, o dată cu prezentarea la Moldova Fashion Days celei de a doua colecții am primit sfaturi valoroase de la doamna Viorica Nagacevschi care face parte din echipa Klumea (organizatoare a festivalului Ia Mania), fiind inspirați și eliberându-ne de un pic am decis să ne aventurăm cu noul proiect.

Provocarea mare a fost în special timpul foarte puțin care îl aveam la dispoziție. Co-fondatoarele proiectului Victoria Heghea și Irina Moraru au zburat urgent în Italia și au petrecut cam o săptămână la alegerea stofelor naturale foarte calitative în culorile atractive văratice. Irina având rolul de designer vestimentar a început activ să schițeze formele noilor ținute de vară, Victoria s-a implicat în experimentarea cu inventarea noilor elemente de decor combinând zeci de fire de ață de diferite culori, grosimi, eu am început să lucrez la stilul vizual și la materialele fotografice. Practic din februarie până la sfârșit de mai, în fiecare zi noi lucram până la orele 1-2 de noapte, iar weekend-urile au fost pentru noi cele mai productive, fiindcă eu cu Victoria muncim și în alte domenii (IT și contabilitate), este minunat că Irina s-a dedicat complet proiectului renunțând la ocupația ce dura deja 7 ani de coaserea la comandă a ținutelor „noname” pentru doamnele din Chișinău.

A fost extenuant, dormeam puțin, lucram mult, de fapt și acum lucrăm des până la jumătate de noapte, dar nouă ne place asta la nebunie, drept că adesea vrem să dormim foarte tare.

 

Pompomania-Colectie-5

 

Cît timp a fost creată noua colecție?

Linia LVLC va avea mai multe colecții, prima din ele este capsula „#Pompomania”, am lucrat la ea din februarie până la sfârșitul lunii mai, adică 4 luni au durat toate procesele, la moment noi în special lucrăm la crearea manuală a decorurilor și aplicarea acestora pe ținutele ce sunt deja cusute.

Pentru cine este colecția #Pompomania?

Am conceput-o pentru domnițe tinere, studente, școlărițe, tinere mămici, acele fete care doresc ca în această vară să poarte ținute confortabile, care vor să se evidențieze atât prin culori dar și prin detalii, decoruri. Chiar și dimensiunile țintelor din capsula „#Pompomania” le-am creat conform standardelor XS, S, M, deși unele modele de rochii sunt suficient de largi ca să fie purtate de fete care nu se încadrează în mărimile acestea, de exemplu la festivalul Lavender Fest au fost câteva domnițe însărcinate care și-au ales rochii ce se potriveau perfect.

 

Pompomania-Producere-4

 

Ce include colecția?

#Pompomania este o capsulă din 6 ținute, în special rochii cu mâneci și fără, salopete, costume din 2 unități (șorți și bluzițe) toate fiind confortabile și potrivite timpului călduros din această vară.

Ce stofe ați utilizat?

Am ales stofe naturale foarte calitative: mătase, bumbac, viscoză, in combinate în culori variate, care sunt foarte potrivite de purtat vara.

 

Pompomania-Producere-10

 

Elementele de decor ale colecției sunt „pompomii”?

Da, acestea se evidențiază în special, dar mai sunt prezente și periuțe, șireturi, toate fiind create manual, la noi acasă cam în fiecare zi este ocupație comună – crearea pompom-urilor aplicând zeci de combinații de culori, dimensiuni, forme, apoi Irina le aplică frumos pe ținute.

Unde pot fi procurate ținutele din linia LVLC?

Am lansat colecția #Pompomania la Festivalul Mail Dulce, apoi am făcut vânzări la festivalul levănțicăi, următorul eveniment fiind IA MANIA 2016, unde vom avea standul la care domnițele vor putea vedea toate combinațiile de culori și forme, vor avea posibilitatea să probeze ținutele și desigur le vor putea cumpăra.

La această etapă de dezvoltarea noi încă nu avem un showroom sau magazin, cu timpul vom dezvolta această direcție, dar acum vom primi cu drag în ospeție doritoarele de a purta ținutele noastre la atelier, în Chișinău, sectorul Râșcani, pe teritoriul Universității Tehnice, în cadrul centrului Ziphouse (Studenților 9/19). Rugăm doritoarele de a trece pe la noi să coordoneze vizita cu Irina 0 78-119-818, sau să ne scrie pe profilul de facebook Lavielace un mesaj.

 

Pompomania-Producere-11

Pompomania-Producere-13

Pompomania-Colectie-3

Pompomania-Colectie-6

Pompomania-Colectie-7

Pompomania-Colectie-8

Pompomania-Colectie-9

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente