Primele 3 idei propuse pe platforma proiectelor sociale – pman.md

pmancollage

Pman.md este o platformă pentru dezvoltarea proiectelor sociale. A fost lansată de câțiva tineri activi pentru a încuraja crearea și promovarea proiectelor sociale. Oricine poate propune o idee, să găsească persoane pentru colaborare și să facă o schimbare în societate.

Iată 3 idei care au fost propuse în ultima lună pe Pman.md

StartupMoldova.org – ecosistem de startupuri în Moldova propus de Ion Arventi

idee1

Problema adresată de acest proiect este lipsa unei comunicări și colaborări pentru creșterea comună, organizată, spre crearea facilităților necesare dezvoltării startup-urilor în Republica Moldova.

Soluția propusă este crearea unei platforme de discuții pentru membrii potențiali ai comunității de startup și crearea unui grup de lucru responsabil de dezvoltarea platformei.

Problema accesului pentru persoanele cu nevoi speciale propus de Alexandru Platon

idee2

Problema este că persoanele cu nevoi speciale nu au acces la dreptul fundamental al egalității privind accesul la serviciile și bunurile disponibile menționat în Articolul 8 al legii 121 din Constituția Republicii Moldova. Nu există infrastructură pentru persoanele cu nevoi speciale nu numai în clădirile organizațiilor private, ci și în clădirile autorităților publice.

Soluția este să generăm o conștientizare a acestei probleme în societate prin organizarea caravanei nedescriminare. Scopul acestei caravane presupune colaborarea ulterioară cu autoritățile locale cu scopul asigurării participării persoanelor cu dizabilități locomotorii la procesul decizional local.

Proiectul SchimbaMoldova.com propus de Artur Gurău

idee3

Schimbamoldova.com ar fi o platforma unde oricine ar putea propune și vota candidați din partea poporului pentru funcții cheie în stat. Există oameni care nu se promovează pe la televiziuni dar care își fac bine meseria, sunt profesioniști, au experiență și o reputație bună. Candidații necorespunzători vor fi filtrați prin votul public. Data viitoare când se va discuta vreun guvern nou platforma va asigura transparența necesară pentru a ajuta publicul să exprime părerea online prin vot „pro” sau ”contra” și prin comentarii cu argumente.

Încurajăm tinerii cu idei de proiecte sociale să se alăture echipei PMAN.md pentru a crea proiecte intersante și valoroase pentru societate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente