National Geographic nu va mai accepta fotografii trecute prin Photoshop

National-Geographic-1170×644
Foto: National Geographic

În speranța că nu va publica vreodată fotografii spectaculoase montate în Photoshop din bucăți, National Geographic a anunțat detaliile unui program de prevenire a fraudelor.

În ultimii ani, pe rețelele sociale și într-o serie de website-uri și publicații tipărite au apărut tot mai multe campanii împotriva manipulării digitale de fotografii care apar în reviste, prin intermediul Photoshop. Multe dintre acele creații sunt înșelătoare. Nu în ultimul rând, perpetuarea acestui fenomen creează standarde nerealiste de frumusețe pentru femei și bărbați.

În speranța că vom vedea și mai natural reprezentat adevărul în fotografii, National Geographic a publicat un editorial în care se detaliază practicile de etică ale companiei cu privință la utilizarea de conținut imagistic, scrie Playtech.ro. În plus, a explicat care sunt mijloacele la care apelează pentru a se asigura că sunt prevenite manipulările în Photoshop. Din câte se pare, atât profesioniștii, cât și amatorii care interacționează cu publicația internațională, trebuie să livreze aproape exclusiv fișiere în format RAW. Cei care nu dețin respectivele fișiere, sunt chestionați și, de multe ori, respinși de la colaborare.

În mod evident, cei de la National Geographic nu sunt absurzi prin implementarea noului sistem și permit un anumit grad de manipulare a conținutului foto, dar doar la nivel superficial, de culoare, contrast sau luminozitate, nu de editare a conținutului. Practic, un fotograf poate ajusta un pic gamma dintr-o imagine pentru a reproduce mai precis ceea ce a văzut cu ochiul liber, dar cam atât.

În contextul în care multe dintre fotografiile publicate în National Geographic ajung să fie premiate la competiții internaționale, acest sistem de prevenire a fraudei va avea beneficii reale și va ajuta la evitarea unor scandaluri de proporții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente