Procuratura va contesta decizia Consiliului orășenesc Orhei care-l vrea în continuare pe Șor primar

orheisor-620×349

Consiliul orăşenesc Orhei a respins astăzi demersul Procuraturii Anticorupţie privind suspendarea provizorie din funcţie a învinuitului Ilan Shor din funcţia de Primar al oraşului Orhei.

Conform art.200 din Codul de procedură penală procurorul nu poate contesta hotărîrea prin care a fost respins demersul procurorului privind suspendarea provizorie din funcţie a învinuitului. De acest drept beneficiază doar învinuitul, care poate ataca judecătorului de instrucţie hotărîrea privind suspendarea sa din funcţie.

Totodată, ţinînd cont de lipsa unei reglementari clare privind procedura de suspendare provizorie din funcţe în cazul primarului, Procuratura anticorupţie va verifca posibilitatea contestării deciziei consiliului orăşenesc Orhei în instanţa de judecată în conformitate cu art.33 din Legea nr.436 din 28.12.2006 privind administraţia publică locală.

Ilan Shor a fost reţinut acum două săptămâni, fiind învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani, într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii.

La demersul procurorilor anticoruţie Judecătoria Buiucani a eliberat pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel a respins săptămâna trecută demersul avocaţilor, care au cerut ca învinuitul să fie cercetat în stare de libertate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente