(doc) Platforma DA inițiază o petiție împotriva întoarcerii miliardului furat din contul cetățenilor

dXDMqPUkoMdomwv-800×450-noPad

Membrii Platformei Demnitate și Adevăr au lansat astăzi o petiție online în cadrul conferinței de presă desfășurate în fața Parlamentului. Prin intermediul acesteia, semnatarii solicită neadmiterea adoptării proiectului de lege ce prevede întoarcerea miliardului furat din contul cetățenilor pe parcursul următorilor 25 de ani.

Guvernul Filip insistă ca această lege să fie adoptată în regim de urgență, fără a se fi consultat cu societatea civilă sau cu populația Republicii Moldova sau a fi epuizat toate eforturile privind recuperarea banilor furați, așa cum se procedează în alte țări democratice, precum Nigeria sau Islanda.

Andrei Năstase a făcut, în cadrul aceleiași conferință, un angajament impunător prin care „Platforma Demnitate și Adevăr își asumă public ca, după schimbarea regimului criminal, să anuleze această lege, să localizeze și să aducă în vistieria țării miliardul furat, să ancheteze și să trimită pe banca acuzaților toate persoanele implicate în provocarea dezastrului financiar și economic al Republicii Moldova, inclusiv deputații votanți, contrar intereselor poporului, ai legii menționate.

În cazul în care Parlamentul va adopta această lege sau va ignora petiția, membrii Platformei DA propun ca aceasta să servească drept temei legal și moral pentru următorul Președinte ales pentru declanșarea unui referendum prin care populația să se expună vizavi de felul în care consideră că ar trebui întors miliardul furat. Petiția poate fi accesată online.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente