Facebook și Google vor elimina automat clipurile pro terorism de pe internet

ISIS-FlameEdit
Foto: sofrep.com

Încercând să fie mai eficienți în combatarea propagării mesajelor pro terorism, Google și Facebook au implementat un sistem automat pentru eliminarea clipurilor extremiste de pe internet.

Printr-un nou raport al celor de la Reuters se detaliază un sistem foarte interesant ce este deja pus în aplicare de către Google pe YouTube și de către Facebook pe rețeaua socială omonimă pentru eliminarea automată de clipuri care instigă la terorism și înfățișează decapitări și alte manifestări violente similare, scrie Playtech.ro.

În trecut, toate clipurile propagandiste și cele care instigau la gesturi extremiste erau eliminate printr-un sistem complex de raportare din partea internauților, urmând ca un reviewer uman să-și dea cu părerea în privința validității plângerii. Dacă se confirma că este vorba de un clip pro terorism, acela era șters. Deși nu au putut detalia exact mecanismul din spatele noului sistem, cei de la Reuters au confirmat că procesul de eliminare este acum mult mai eficient.

Aparent, noii algoritmi implementați pentru ștergerea filmelor de pe YouTube și Facebook cu mesaje de propagandă teroristă sunt inspirați din sistemul folosit anterior pentru găsirea de materiale ce încălcau drepturile de autor. În special, sunt vizate clipuri cu decapitări, dar sunt eliminate și cele care instigă la violență și propagă mesaje extremiste. Procesul implică compararea unor coduri unice de identificare sau detalii meta asociate de serviciile online clipurilor postate de către utilizatori cu coduri dintr-o bază de date de clipuri ce au fost deja eliminate. O manieră similară este folosită de către Microsoft în sistemul PhotoDNA pentru detectarea online de conținut pornografic cu copii.

Din păcate, oficiali Google sau Facebook nu au făcut nici o declarație pe marginea acestui subiect și este foarte puțin probabil să aflăm vreodată detalii despre respectivul program automat de ștergere. Nu de alta, dar cu cât se cunosc mai multe particularități, cu atât este mai probabil ca teroriștii să profite de respectivele detalii pentru a înșela sistemul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente