BEST Chișinău organizează „The CODEfather”—curs de vară pentru studenții europeni

poza_summer_course_15

Vara aceasta Grupul Local BEST Chișinău organizează a VIII-a ediție a cursului academic de vară pentru 22 de studenți din universitățile europene. Tema acestuia este dezvoltarea jocurilor și va fi organizat în perioada 5–14 iulie curent.

Cursul va include sesiuni informative legate de bazele dezvoltării jocurilor, design-ul și etapele creării acestora, vor avea loc sesiuni practice în timpul cărora studenții își vor testa cunoștințele teoretice, iar la sfârșitul cursului aceștia vor avea de prezentat un joc creat în timpul cursului.

În acest fel organizatorii își propun să învețe pe studenți cum este proiectat și creat un joc de calculator sau smartphone.

Pe lângă partea academică și materialul teoretic, tinerii vor avea ocazia să participe la activități culturale, menite să familiarizeze participanții cu specificul tradiţiilor din Moldova. De asemenea, participanții vor beneficia de excursii spre cele mai atractive destinații turistice atât din Chișinău, cât și din Moldova.

La finalul cursului studenții vor obține certificate de participare și credite ECTS—European Credit Transfer and Accumulation System.

Amintim că la cursurile precedente au fost abordate diverse teme, începând cu managementul în IT și terminând cu procesul de producție a vinului.

Evenimentul este susținut de către Universitatea Tehnică a Moldovei, Ministerul Tineretului și Sportului, Regia Transportului Electric Chișinău, pensiunea „Vila roz” și The Box.

Grupul Local BEST Chișinău (Board of European Students of Technology) este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei  din anul 2007 și are drept misiune dezvoltarea studenților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente