Sclavi în secolul 21. Mai mulți moldoveni au fost exploatați la o fermă de vite şi la o stână de oi

ccccc

Proprietarul unei ferme de bovine din apropierea oraşului Floreşti este suspectat de trafic de fiinţe umane, fiind plasat în arestul poliţiei pe un termen de 30 de zile.

Astfel, pe parcursul a două luni de investigaţii, ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI au stabilit că bărbatul de 46 de ani, domiciliat în raionul Floreşti, este proprietarul unei ferme de vite şi al unei stâne de oi.

Bănuitul, urmărind scopul exploatării forţate prin muncă, profita de vulnerabilitatea victimelor, astfel, în perioada anilor 2015-2016 a recrutat, transportat şi adăpostit mai multe persoane, din care fac parte invalizi, persoane anterior judecate şi minori. Fermierul a exploatat forţat victimele, la diverse lucrări legate de îngrijirea animalelor pe teritoriul fermei, activitatea căreia o gestiona, fără a le achita salariile promise iniţial. Victimele locuiau pe teritoriul aceleiaşi ferme în condiţii inumane.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate de oamenii legii la domiciliul suspectului şi în automobilul acestuia, precum şi la ferma situată în apropierea oraşului Floreşti, au fost depistate şi ridicate obiecte şi documente, recipise ale lucrătorilor referitor la pretinsele datorii, carnete cu notiţe privind evidenţa muncitorilor, o bâtă din cauciuc cu care, din spusele muncitorilor, erau maltrataţi şi o armă de vânătoare, deţinută ilegal.

De asemenea, în cadrul percheziţiilor, la ferma bănuitului au fost depistate 15 persoane antrenate la diverse lucrări agricole şi de îngrijire a animalelor, printre care patru minori cu vârsta cuprinsă între 6 şi respectiv 13 ani.

În acest caz, Poliţia a iniţiat o cauză penală în baza art. 165 alin. 2 Cod Penal al RM. Potrivit legii penale, persoanele culpabile de trafic de fiinţe umane riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

În context, Poliţia continuă acţiunile de urmărire penală în vederea identificării şi altor persoane, care ar fi fost recrutate forţat la muncă, pentru a fi audiate şi recunoscute în calitate de părţi vătămate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente