(video) Procurorul Bețișor este nemulțumită de sentința lui Filat: „Va fi contestată”

betisor1
Foto: Adriana Bețișor / argumentul.info

Procurorii, în frunte cu Adriana Bețișor, s-au arătat nemulţumiţi de decizia emisă de Judecătoria Buiucani în cazul ex-premierului Vlad Filat de a-i acorda 9 ani de închisoare pentru corupţie pasivă şi trafic de influenţă.

„Cum putem să catalogăm această sentință de 9 ani ca fiind una proporțională cu faptele pe care le-a comis. Ne mai vorbind de restul bunurilor de care a beneficiat, nemijlocit bunuri precum automobile. Mijloacele financiare nu au fost doar prin transfer, au fost și prin numerar, servicii hoteliere, transport avia și multe altele.

În primul rând pornim de la faptul că au fost prejudiciate acele relații sociale cu buna desfășurare ale activității financiar bancare, deoarece pe prim plan se pune suma impunătoare pe care a primit-o din Banca de Economii și despre care cunoștea că este din BEM de la Ilan Șor. Ne-am pomenit astăzi cu o sentință de nouă ani. Rămâne să tragem concluzii vizavi de celelalte sentințe pe care le avem față de persoanele publice sau persoanele cu funcții de procurori sau judecători care pentru câteva mii de lei sunt sancționați cu pedepse cu închisoarea analogice cu cea pe care a primit-o astăzi Filat Vladimir.

Un alt aspect foarte important pe care nu pot să-l justific sub nicio formă este că a fost emisă această sentință, deși niciuna din probele pe care le-am adus pe acest dosar nu a fost contestată și nu au fost aduse contraargumente care le-ar fi combătut sau care le-ar fi catalogat. Indiscutabil sentința va fi contestată. Nu suntem de acord cu pedeapsa care a fost stabilită”, spune Adriana Bețișor.

Reamintim că anterior, procurorul Adriana Bețișor a solicitat în instanță o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru Filat. Cei trei magistrați care au examinat dosarul fostului premier sunt Andrei Nicul­cea, Galina Mos­cal­ciuc şi Ser­giu Lazări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente