În Coreea de Sud au fost instalate indicatoare stradale pentru dependenții de telefoane

2014-09-16T093644Z_01_PEK09_RTRIDSP_3_CHINA-ODDLY
Foto: washingtonpost.com

Smartphonurile pot fi periculoase, mai ales pentru cei care nu renunță la ele nici atunci când sunt pietoni pe străzile unui oraș. Poliția din Coreea de Sud a decis să instaleze indicatoare stradale pentru a-i avertiza pe dependenții de telefoane de pericolele pe care le pot întâlni dacă nu acordă suficientă atenție traficului rutier.

Este vorba de două semne rutiere parte dintr-un program pilot, ambele destinate pietonilor. Unul din ele atenționează despre pericolul de a folosi într-o anumită zonă telefonul mobil, iar altul interzice complet acest obicei.

Noile semne vor fi instalate în cinci districte, acestea fiind selectate de Guvern ca fiind arii mai periculoase pentru cetățenii dependenți de telefoane unde au avut loc numeroase accidente rutiere cauzate de acestea.

Coreea de Sud nu este prima țară în care se iau astfel de măsuri. Astfel, câțiva ani în urmă, un parc din China a instalat o pistă specială pentru dependenții de telefoane. O astfel de pistă similară a fost creată și într-un parc din Washington D.C.

mashable.com
mashable.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente