(foto) Simulăm înecul pentru a-l preveni. Salvatorii au lansat campania de prevenire a înecurilor

1
Foto: Facebook/ DSE

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a lansat Campania de prevenire a înecurilor. Salvatorii au demonstrat că nerespectarea regulilor de comportament pe apă poate duce la urmări fatale.

În acest context, la iazul Valea Morilor din mun. Chișinău, angajații Serviciului Situații Excepționale și responsabilii stațiilor de salvare au simulat o situație de înec, iar salvatorii au prezentat metodele de salvare în caz de accident pe apă. Mai mult, specialiștii au lansat atenționări, despre cum trebuie oamenii să se protejeze de situații de risc.

Photo Credit: Facebook/ DSE

Salvatorii îndemană oamenii să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să nu meargă la adîncime. Mai mult, oamenii sunt rugați să-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită minorilor mersul la scăldat de unii singuri. Totodată angajații serviciului avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci cînd intră în apă și să nu sară de la înălțime.

Conform datelor statistice ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, de la începutul anului 2016, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 38 de persoane, inclusiv 8 minori.

Photo Credit: Facebook/ DSE
Photo Credit: Facebook/ DSE
Photo Credit: Facebook/ DSE
Photo Credit: Facebook/ DSE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente