Și-a făcut acte false pentru automobil cu 50 de euro. Un tânăr a încercat să treacă frontiera, dar nu i-a reușit

masina giurgiulesti
Foto: border.gov.md

Un tânăr de 28 de ani a încercat să treacă frontiera cu două documente falsificate pentru mijlocul de transport pe care îl avea. Procurile au fost întocmite odată și au costat 50 de euro. Acesta a fost oprit de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

Întâmplarea s-a produs ieri, 24 iunie pe pista de intrare în țară prin punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Tânărul s-a prezentat conducând un Volkswagen Transporter, fabricat în anul 1995 și înmatriculat în Bulgaria. În cadrul supunerii controlului a actelor prezentate, polițiștii de frontieră au depistat că procura, deținută asupra mijlocului de transport, avea semne vădite de falsificare.

Verificările suplimentare au confirmat falsitatea acesteia. Șoferul a declarat inspectorilor controlului de frontieră că nu este la curent cu falsul depistat în acte, mai mult acesta a prezentat o altă procură eliberată pe numele prietenului său, care îl însoțea. În rezultatul verificării amănunțite celei de-a doua procuri, polițiștii de frontieră au identificat aceleași elemente de falsificare ca în primul document. Din cele relatate de persoanele aflate în punctul de trecere, ambele împuterniciri au fost perfectate odată și pentru care au achitat câte 50 euro.

Cetățeanului R.Moldova i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat. Procurile au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei, iar mijlocul de transport reținut și indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești, până la finalizarea cercetărilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente