Ghid pentru cumpărarea unui frigider în Moldova: Capcane și riscuri

13269356_1058072254272619_1973533485_n

Cumpărarea unui frigider presupune acum mult mai mult decât găsirea unei cutii mari care să menţină mâncarea rece. Pe piaţă există de la frigidere încorporate, care se potrivesc perfect în mobila de bucătărie, la frigidere în diverse culori sau dimensiuni, cu 2, 3, 4 sau chiar 5 uşi, iar funcţiile oferite, compartimentarea şi tipul rafturilor pot face diferenţa şi permit adaptarea pe toate gusturile.

În primul rând, trebuie aleasă forma – cu frigider sus, jos sau side by side. Extrem de important este consumul. Chiar dacă presupune un preţ mai mare la achiziţie, un frigider din clasa de energie A+, A++ sau A+++ poate recupera diferenţa de preţ prin economia făcută de-a lungul timpului la consumul de energie.

Care funcţii sunt necesare şi care nu? Dispenser de apă, dispenser de gheaţă, sistemul de dezgheţare manual/automat, sistemul de răcire, toate trebuie luate în calcul. De asemenea, capacitatea de depozitare nu trebuie trecută cu vederea.

Capcana frigiderelor cu două uşi – chiar dacă sunt mai voluminoase, impresia că sunt mai încăpătoare decât un frigider cu o singură uşă este doar o iluzie. Mai ales că, în multe cazuri, o mare parte din spaţiu este ocupat de un dozator de apă sau de dispenserul de gheaţă. Aşa că valoarea care indică volumul trebuie urmărită cu atenţie.

Cât de mult contează marca? Frigiderele foarte înalte dar nu foarte adânci de la Liebherr au fost create pentru a nu ocupa mult spaţiu în bucătărie. De cealaltă parte, frigiderele elegante de la Electrolux oferă suficient spaţiu pentru păstrarea alimentelor proaspete. Iar pentru capacitate şi mai mare, pentru cei cu necesităţi speciale de depozitare, există frigiderele cu super capacitate de la LG.

Un look modern deosebit care completează bucătăriile moderne este oferit de combinele frigorifice Samsung, cu ecran LCD. Iar setările cele mai fine pot fi făcute de pe uşa combinei şi în cazul frigiderelor Indesit, care oferă proprietăţi deosebite de păstrare a fructelor şi legumelor în compartimentele special destinate.

O gamă variată de combine frigorifice la cele mai bune preţuri poate fi găsită numai la UNO, unul dintre cele mai mari magazine online de electrocasnice din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente