Detalii în cazul incendiului de la Piața Centrală: Pompierii au depistat nereguli încă din ianuarie

IMG_4605

Încă în timpul verificărilor efectuate în luna ianuarie a acestui an, pompierii au depistat nereguli la imobilul din Piaţa Centrală, unde săptămâna trecută a izbucnit un incendiu, scrie evz.md citând IPN.

Potrivit şefului Direcţiei municipale situaţii excepţionale, Vitalie Grabovschi, atunci pompierii i-au cerut administratorului imobilului să schimbe unele instalaţii, inclusiv reţeaua electrică, transmite IPN.

Vitalie Grabovschi a spus că în timpul verificărilor, administratorul imobilului a fost amendat şi i s-a cerut să înlocuiască sistemul de alarmă şi reţeaua electrică. Acesta a înlocuit doar sistemul de alarmă şi anume graţie acestui fapt s-a declanşat alarma când a izbucnit incendiul. Cât ţine de reţeaua electrică, potrivi lui Grabovschi, administratorul imobilului a reparat-o doar parţial. Cauzele incendiului încă nu au fost stabilite.

Anterior, pompierii anunţau că sunt luate în calcul trei versiuni ale izbucnirii incendiului. Ar fi vorba despre un scurtcircuit în reţeaua electrică, încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea şi instalarea echipamentului electric, dar şi aducerea sursei de foc din exterior. Incendiul a izbucnit în noaptea de 25 mai, la un magazin aflat în proprietate privată, situat pe teritoriul Pieţei Centrale. Ca urmare a arderii au fost afectate 1200 de metri pătraţi din suprafaţa acoperişului, dar şi bunurile materiale din interiorul încăperilor de la etajul doi.

Amintim că un incendiu de proporții a izbucnit în centrul Chișinăului, în Piața Centrală, în seara zile de 25 mai. Conform informaţiilor specialiştilor, sunt înaintate trei ipoteze de bază, care urmează să fie luate în calcul pentru stabilirea exactă a cauzei arderii. Unele dintre versiunile înaintate sunt:

# scurtcircuit în reţeaua electrică;
# încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea;
# instalarea echipamentului electric, dar şi aducerea sursei de foc din exterior.

În urma arderii au fost afectate 1200 metri pătraţi din suprafaţa acoperişului, dar şi bunurile materiale din interiorul încăperilor de la etajul doi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente