Concurs de reciclare la Bălți: 8 săptămâni, aproape 30 de tone hârtie, 1 tonă de plastic și peste 43 000 de lei colectați

loc 1 (2)

În 8 săptămâni 6 instituții de învățământ din Bălți, s. Sîngureni și s. Corlăteni au participat într-un concurs, organizat de Școala Verde și AO „Caroma Nord”, unde fiecare școală a introdus sistemul de colectare selectivă. În acest concurs au fost implicați mai mult de 4 000 de elevi, care au fost instruiți despre managementul eficient al deșeurilor.

Proiectul a fost bazat pe educarea tinerilor prin activități teoretice, dar și au fost oferite oportunități de a aplica în practică cunoștințele. Pentru a colecta mai multă hârtie și mase plastice, elevii au implicat întreaga comunitate, comunicând cu afacerile din oraș și nu doar.

Școlile continuă să colecteze materiale, dar la moment cea mai mare cantitate de hârtie a fost colectată de următoarele licee: „M. Eminescu”(17520 kg),  „V. Dumbrăveanu” (s. Corlăteni) (3660kg), „G. Coșbuc” (3810kg). Cea mai mare cantitate de plastic au colectat următoarele instituții: Gimnaziul Sîngureni (305kg), L. T. „D. Cantemir” (355kg), L.T. „M. Eminescu” (170kg). În total au fost colectate 28700 kg de hîrtie și 1045 kg de plastic. Toate școlile,  împreună au primit 43 019 MDL pentru aceste activități.

La acest proiect lucrează o echipă din câțiva tineri moldoveni și doi voluntari ai Corpului Păcii din America. Anna Bogaciuc ne-a relatat despre importanța acestui proiect: „Acest proiect este foarte important pentru orașul nostru, pentru că el implică instituțiile de învățământ, ceea ce înseamnă că el educă copiii și tinerii din municipiu. Doar așa noi putem schimba mentalitatea orășenilor. Eu cred, că cel mai important în acest proiect este aplicarea în practică a cunoștințelor. Combinarea sesiunilor teoretice cu activitățile practice asigură durabilitate și aduce o schimbare semnificativă în orașul nostru.”

După încheierea concursului, containerele sunt donate școlilor cu titlu gratuit. Cu susținerea partenerilor noștri, noi vom continua cu activitatea de reciclare în Bălți și acum cele 8 școli au posibilitatea să continue să primească bani de la FinPlast pentru materiale colectate. La ceremonie au participat reprezentanţii de la SAROB Production, Ecovisio, FinPlast, Corpul Păcii, și Toreco. Împreună, toți au dorit, ca proiectul să fie durabil și comunitatea, mai ales elevii, părinții acestora și cadrele didactice să promoveze reciclarea în Bălți și satele din apropiere.

80b9899c-abc3-4fa4-94f1-cf899b539909

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente