Ploaia de rafale de vânt a deteriorat 75 ha de porumb, a blocat un drum local și a deteriorat fire electrice

1
Foto: dse.md

Ploile torențiale de ieri, 28 mai, au produs prejudicii grave în mai multe localități din țară. Conform informațiilor ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale în timpul ploii au fost afectate 75 ha de porumb, o porțiune de drum și au fost deteriorate fire electrice.

Ploaia însoțită de rafale de vânt a prăbușit un arbore pe str. Lacului, nr. 7 din capitală, în urma căruia au fost deteriorate firele electrice aeriene, precum și țigla metalică de pe acoperișul unei case de locuit. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. La fața locului pentru remedierea situație a venit furnizorul de curent electric, dar și asociația de gospodărie a spațiilor verzi.

Tot ploaia a afectat o porțiune de drum local din localitatea Bălăbănești a raionului Criuleni, iar în satul Cazangic, raionul Leova au fost deteriorate 75 ha de porumb.  Averse cu grindină au fost înregistrate în localitatea Coșnița, raionul Dubăsari și în satul Slobozia –Dușca din raionul Criuleni. Comisiile pentru situații excepționale evaluează suma prejudiciului material înregistrat în localitățile din țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente