Coreea de Sud a inventat și a început să comercializeze înghețata împotriva mahmurelii

1
Foto: huffingtonpost

Coreea de Sud este țara care uimește de fiecare dată cu cele mai originale neordinare invenții, dar de multe ori foarte utile. De data aceasta  sud coreenii au inventat înghețata împotriva mahmurelii, informează RADOR.

De vineri, 20 mai, lanţul de supermarketuri „Whitme FS” din Coreea de Sud a început comercializarea îngheţatei intitulată „Gyeondyo”, care în traducere înseamnă „Stai!”. Îngheţata este concepută pentru a diminua efectele negative ale unei nopţi bogate în băuturi. Potrivit unei declaraţii a lanţului de supermarketuri, denumirea „Gyeondyo” rezultă din faptul că produsul este „destinat să ajute oamenii care trebuie să meargă la muncă, după o noapte de petrecere”.

Îngheţata se bazează pe un remediu antic şi este realizată din fructele arborelui japonez de stafide.

În Coreea, fructele acestui copac sunt folosite încă din secolul al XVII-lea ca remediu pentru greaţă, în timpul călătoriilor lungi, sau pentru consumul excesiv de alcool. De asemenea, fructele au proprietăţi benefice asupra ficatului şi sunt folosite în industria medicamentelor.

Îngheţata are un gust dulce-acru de grapefruit. Ideea de a lansa pe piaţa din Coreea de Sud o îngheţată contra mahmurelii nu este o surpriză, deoarece, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţara are cel mai mare consum de alcool din Orientul Îndepărtat şi industria locală realizează vânzări anuale de 126 de milioane de dolari din remedii antimahmureală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente