Zeci de elevi și studenți din Moldova au primit premii și burse din partea Ambasadei Germaniei

44151
Foto: IPN

Elevii şi studenţii din întreaga ţară care au participat la câteva concursuri şi burse oferite de Ambasada Germaniei la Chişinău au fost premiaţi vineri, 27 mai.

Astfel, 35 de elevi şi studenţi au primit premii şi diplome pentru că au participat la concursul literar „Moldova noastră în anul 2030”. De asemenea, au fost oferite şi  burse ale Serviciului German pentru Schimburi Academice (DAAD), dar şi diplome de limbă germană DSD, transmite IPN.

Ambasada Germaniei la Chişinău a oferit 42 de burse DAAD. Totodată, absolvenţii clasei a 12-a de la liceul „Mihail Kogălniceanu” din capitală au primit diplome de limbă germană. Aceste diplome le vor permite absolvenţilor să studieze la o universitate din Germania, fără a fi nevoie să susţină un examen de cunoaştere a limbii germane.

Premiile şi diplomele le-au fost înmânate participanţilor de către ambasadoarea Germaniei la Chişinău, Ulrike Knotz. Oficiala a declarat că în Republica Moldova există interes pentru limba germană. Totuşi, Ulrike Knotz a spus că în ţară se constată lipsă de manuale, dar și de cadre didactice de limbă germană. „Urmează să găsim soluţii pentru aceste probleme împreună cu Ministerul Educaţiei”, a subliniat ambasadoarea Germaniei la Chişinău.

Una dintre deţinătoarele premiului întâi la concursul literar „Moldova noastră în anul 2030” este Ioana Vatamanu-Mărgineanu, elevă în clasa a IX-a de la liceul „Mircea Eliade”. Eleva spune că a muncit mult pentru aceste rezultate şi a fost premiată cu o călătorie în Germania. „Este un concurs frumos, care oferă tuturor elevilor posibilitatea să adune experienţă, să descopere Germania, să vorbească în germană şi să se dezvolte”, a menţionat premianta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente