(foto) Tinerii dornici de a îmbrățișa domeniul medicinei au mers la Ziua Ușilor Deschise la USMF

DSC_0444

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și-a deschis astăzi larg ușile pentru vizitatori. Astfel, peste 200 de tineri, dar și părinții acestora au avut ocazia să cunoască îndeaproape condițiile de studii, dar și să afle informații despre oferta educațională 2016, se menționează pe site-ul instituției.

În acest an, oaspeții s-au bucurat de un program mai divers. Astfel, pe lângă tradiționala întrunire cu administrația Universității și reprezentanții Comisiei de admitere, potențialii studenți au avut ocazia să participe la lecții de simulare, care reprezintă cele mai moderne metode de studiu în domeniul medical, desfășurate la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM) – cel mai performant din regiune. Tinerii interesați de stomatologie, au vizitat Centrul Stomatologic Universitar, unde le-au fost prezentate pe mulaje și simulatoare tehnici avansate de formare a specialiștilor în acest domeniu, iar cei care visează să devină farmaciști – au mers la Facultatea de Farmacie și la Centrul Farmaceutic Universitar „Vasile Procopișin”, unde se prepară și se comercializează produse medicamentoase.

Un alt punct de atracție a fost și Muzeul de anatomie a omului, unic în Europa, unde sunt expuse cca 3000 de articole pe o suprafaţă totală de 400 m2. Exponatele, care prezintă organe interne, sisteme osoase și diverse malformații ale corpului uman – au reușit să-i impresioneze pe tineri. În plus, aceștia au avut ocazia să viziteze aulele și sălile de studii, căminele studențești din campusul universitar din regiunea Mălina Mică, Biblioteca Științifică Medicală – cea mai modernă bibliotecă universitară din țară şi alte obiective din cadrul Universităţii.

DSC_0359

Igor Novoloacă a venit la Ziua Ușilor Deschise de la Glodeni și ne-a mărturisit că a rămas impresionat, în special de intervențiile laparoscopice de la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. „Foarte frumos. Mi-a plăcut cel mai mult la CUSIM. Până acuma aveam parcă niște dubii, dar în momentul în care am intrat în Blocul central – am zis că vin la Medicină. Simt că e ceva ce îmi aparține – e o chemare a sufletului”, a mai adăugat tânărul.

Fiind în anul III la Colegiul de medicină din Chișinău, Carina Chifeac vrea să dea la Stomatologie. Chiar dacă a recunoscut că este influențată mai mult de părinți, tânăra a afirmat că vrea să ajungă medic ca să ajute și să trateze oamenii.

Ciorba Elena și-a însoțit fiica la Ziua Ușilor Deschise pentru a o susține în visul ei de a deveni medic estetician. Universitatea i-a lăsat o impresie bună: „La prima vedere mi s-a părut interesant, captivant, dar urmează să decidem”.

DSC_02081

Oaspeții au fost întâmpinați de studenții de la USMF „Nicolae Testemițanu”, care le-au oferit câte un pliant, un semn de carte și ediția specială a ziarului „Medicus” – Admitere 2016. Astfel, absolvenții de licee și colegii au avut ocazia să cunoască mai multe despre viața de student direct de la mediciniști. După un șir de discuții informale a fost desfășurată și întrunirea oficială cu potențialii candidați la studii. Aici, pe lângă actele pe care trebuie să le conțină dosarul, tinerii au fost informați despre cele patru specialități la care pot aplica: Medicină generală, Sănătate publică, Stomatologie, Farmacie, precum și despre condițiile de înmatriculare, locurile bugetare și taxele de studii.

Pe parcursul întregii zile, a fost organizată și o expoziție de publicații editate sub egida USMF „Nicolae Testemițanu”, iar într-o sală de conferințe a rulat filmul „Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu din Republica Moldova la 70 de ani”. Tot astăzi, instituția a lansat halatul alb și costumul chirurgical marca USMF „Nicolae Testemițanu” pentru fete și băieți, precum și alte produse personalizate, care vor fi comercializate în USMF PromoShop.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente