A fost desemnat „Cel mai bun business-plan” elaborat de elevii din colegiile agricole

img_9833

Concursul republican ,,Cel mai bun business- plan”, cu participarea elevilor din colegiile agricole a avut loc joi, 26 mai, în cadrul Colegiului Agroindustrial din Rîşcani. Tematica relatărilor a cuprins diverse domenii: agricultură, industrie alimentară, turism şi economie.

Pentru aprecierea obiectivă a planurilor de afaceri prezentate de elevi, a fost creată comisia de evaluare în componenţa căreia au fost incluşi reprezentaţi ai Universităţii Agrare de Stat și ai BC „FinComBank” SA, Rîșcani.

Criteriile de evaluare au fost: structurarea corectă, prezentarea logică, coerență, cu evidenţierea principalelor avantaje oferite consumatorilor prin intermediul produsului, elaborarea lui, poziţionarea pe piaţa ţintă, reeşind din situaţia economică, vulnerabilităţile şi barierele de intrare.

Astfel juriul a decis că cel mai bun business-plan aparține elevei Colegiului de Zootehnie şi Medicină Veterinară din Brătuşeni, Valeria Moraru care a obținut locul I. Pentru poziţia II au concurat Botnari Mihail, Colegiul Agroindustrial din Rîşcani şi Casian Adelina, Colegiul Agroindustrial din Ungheni, iar pe locul III s-a clasat Coşuleanu Cristina, Colegiul Agroindustrial din Grinăuţi. Toate planurile de afaceri au avut o bază bună de date, iar informaţia selectată a fost coordonată de profesorii de specialitate.

Concursul republican „Cel mai bun business- plan” este organizat Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Direcţia ştiinţă, formare profesională şi extensiune rurală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente