Călătorește gratuit la Nantes și prezintă-ți ideea de proiect civic în cadrul unui forum internațional

nantes-009
Foto: PC: kingofwallpapers.com

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, cetățeni ai unui stat membru al Consiliului Europei, pot participa în cadrul unui forum la care au oportunitatea de a-și prezenta proiectele civice inovative. Forumul va avea loc la Nantes în perioada 26-29 octombrie 2016.

Nantes Creative Generations (NCG) este un program organizat de autoritățile din Nantes în parteneriat cu ONG-urile locale. Forumul are loc în fiecare an și invită de fiecare dată tinerii să-și prezintă proiectele civice inovative. Forumul se va desfășura sub forma unui dialog despre realitățile care le afectează viața tinerilor din Europa, care va fi combinat util cu un mix de idei și experiență într-o atmosferă interculturală. De asemenea, participanții își vor prezenta propriile proiecte și vor avea ocazia să învețe de la colegii lor din Europa, putând cunoaște îndeaproape specificul proiectelor locale în diferite țări europene.Evenimentul va dura trei zile în care participanții:

# își vor prezenta proiectele sau inițiativele;

# vor împărtăși bune experiențe;

# își vor dezvolta abilitățile;

# se vor întâlni cu potențial parteneri/colaboratori;

# vor lua parte în cadrul evenimentelor culturale și sociale.

Eligibilitate

# pot participa la forum tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani;

# care sunt cetățeni ai unei țări membre a Consiliului Europei;

# au o idee de proiect care ar însoți conceptul de „a trăi împreună”.

Costuri

Transportul, cazarea și alimentarea vor fi acoperite de către organizatori (se pot înscrie maximum doi participanți la un proiect). Participanții își vor programa de sine stătător zborul, cheltuielile pentru care vor fi rambursate de organizatori în sumă de 400 de euro de persoană (timp de două luni după proiect).

Pentru a te înregistra, completează formularul online. Termenul limită este de 31 mai 2016. Pentru mai multă informație vizitează pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente