BAC 2016: 78 de elevi olimpici vor primi nota „10”, din oficiu, la examene

media_145045254282756000

Examenele de BAC sunt tot mai aproape! Un număr de 78 de elevi ai claselor a XII-a, care au obținut primele locuri la olimpiadele republicane sau medalii la olimpiadele internaționale la disciplinele de la examenul de bacalaureat vor primi nota „10” (zece), din oficiu, la proba respectivă de examen.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, dintre cei 78 de olimpici, 7 au luat locuri premiante la 2 discipline diferite la care urmează să aibă probe la examenul de bacalaureat. Acești elevi au dreptul de a primi 2 note de ”10”, din oficiu.

Totodată, dacă se iau în calcul și notele de „10” acordate elevilor olimpici în urma promovării unor examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, atunci dintre cei 78 de elevi menționați, 21 de olimpici vor obține 2 note de „10” din oficiu, iar alții 3 vor obține 3 note de „10” din oficiu.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, de la o anumită probă de examen sunt eliberaţi, cu nota ”10” (zece), din oficiu, deţinătorii diplomelor de gradul I, II, III la olimpiadele republicane la disciplina dată, organizate de către Ministerul Educaţiei, în anul absolvirii şi elevii, care în una din clasele X-XII au obţinut, la disciplina dată de examen, medalii individuale la olimpiadele internaţionale, recunoscute de Ministerul Educaţiei.

Menționăm că la sesiunea curentă de bacalaureat, care va avea loc în perioada 03-21 iunie, s-au înscris 22 342 de candidați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente