(galerie foto) Cum s-au desfășurat până la moment lucrările de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt

DSC_5245
Foto: Chisinau.md

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul săptămânii curente se desfăşoară lucrări de reconstrucţie a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Tighina – str. Bulgară. Lucrările de reparaţie a părţii carosabile au loc pe timp de noapte, pentru evitarea ambuteiajelor în trafic şi fără sistarea circulaţiei transportului public.

Pe şantier, lucrările constau în decopertarea părţii carosabile uzate, colmatarea fisurilor existente, aplicarea membranei geotextile şi aşternerea stratului de binder. Durata lucrărilor pentru ambele sensuri de circulaţie este de 7 zile.

De la începutul lucrărilor de reabilitare a bulevardului central al capitalei şi până în prezent, pe tronsonul străzilor Ciuflea – Tighina, au fost asfaltaţi circa 9 mii metri pătraţi de stradă. De asemenea, au fost schimbaţi 52 de piloni pentru iluminatul stradal, care sunt prevăzuţi în programul de reabilitare şi modernizare a bulevardului.

Următoarea etapă de lucrări pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt se va desfăşura pe tronsonul cuprins între străzile Bulgară – Armenească, în perioada 27 mai 2016 (ora 23.00) – până pe 30 mai 2016 (orele 05.00), cu sistarea circulaţiei transportului.

Menţionăm că lucrările care se desfăşoară în prezent fac parte din cadrul I etape a programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a 3 străzi principale din zona centrală a capitalei, str. V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi sunt finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.

DSC_5228

DSC_5234

DSC_5239

DSC_5242

DSC_5245

DSC_5249

DSC_5257

DSC_5263

DSC_5284

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente