Absolvenții FLEX invită tinerii la un forum civic cu profesioniști din diferite domenii de activitate

13230159_1218200921523527_3454139653582552082_n
Foto: PC: FLEX Alumni Moldova

Absolvenții programului american de schimb de experiență FLEX, din cadrul organizației Consiliilor Americane din Republica Moldova, organizează un eveniment pentru tineri într-un mediu inovativ și nonformal – CIVIC INTEGRITY-YOUTH FORUM.

Forumul oferă tinerilor șansa de a conversa și cunoaște personalități integre și cu verticalitate din societatea noastră. Având șansa să discute personal cu diverși reprezentanți a unor misiuni diplomatice în Republica Moldova, precum și cu alte personalități demne de a fi numite exemplu de integritate civică, tinerii vor socializa și vor dobândi o idee mai clară asupra unor teme esențiale care vizează societatea în care ne aflăm. Forumul îi va și familiariza pe participanți cu ceea ce se întâmplă în culisele unor domenii precum justiția, politica și mass media.
Forumul va fi structurat în două etape:

ETAPA I – ROTAȚII DE GRUP

Tinerii repartizați în grupuri vor avea rotații de la un speaker la altul, iar fiecare rotație va aborda teme sociale, psihologice, culturale, politice, etc. În cadrul discuțiilor în grup, tinerii vor avea oportunitatea să vorbească direct cu invitatul/a referitor la tema abordată în cadrul rotației, precum și asupra altor subiecte de care sunt interesați. Într-o atmosferă degajată și nonformală, tinerii au șansă să facă networking și să cunoască informații din surse primare, precum și să se familiarizeze cu punctul de vedere si perspectiva speakerilor internaționali.

ETAPA II – DIALOG INTERACTIV

Aceasta va fi condusă de către reprezentanți ai 4 domenii diferite: politic, juridic, economic, precum și cei care trebuie să înfățișeze o imagine independentă și imparțială a societății noastre: mass media. Speakerii însă vor depăși normele uzuale ale unui discurs public, ei vor vorbi despre ceea ce se întamplă în culise, despre măștile pe care le poartă în domeniul în care activează, și despre cum arată realitatea lor de zi cu zi.

Dacă ai între 17 și 30 ani, te poți înregistra acum la acest link. Intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate.

Forumul va avea loc pe data de 19 iunie, la Summit Events, Red Room.

Pentru detalii, urmăriți evenimentul pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente