(video) www.PMAN.md – platforma fără politică care invită tinerii să contribuie cu proiecte interesante

actiu1
Foto: pman.md

Începând cu ziua de azi, putem propune, vota și discuta diverse initiațive și proiecte sociale pe o platformă dedicată tuturor celor care vor să facă o schimbare. Este vorba de PMAN – un proiect realizat de o echipă de tineri activi din Moldova care își propun să uniformizeze și materializeze ideile într-un spațiu digital.

www.pman.md a fost inspirat și dezvoltat după modelul platformei DemocracyOS din Argentina și se bazează pe conceptul de crowd-sourcing.

Exemple de proiecte pot fi: amenajarea spatiilor publice dupa modelul Scuarului Cehov, propunerea amendamentelor la legislatia existentă, introducerea transportului de noapte în Chișinau, cercetări și investigații jurnalistice.

pman.md
pman.md

„PMAN s-a născut din necesitatea de a avea un loc pentru idei, o platformă unde să ne exprimăm liber și să putem încuraja inițiative benefice societății noastre.” spune Artur Gurău, unul dintre membrii echipei.

Mihai Avram, un alt membru al mișcării ne spune cum va funcționa platforma: „Odată înregistrați pe PMAN, tinerii vor putea propune dar și completa propunerile altora. PMAN este un exercițiu de mobilizare și lucru în echipă. Membrii vor discuta și vota cele mai interesante soluții pentru problemele locale și naționale.

Dacă vrei să fii la curent cu proiectele PMAN accesează pagina de facebook a platformeisau mergi direct pe www.pman.md

Iar dacă vrei să aderi la mișcarea civică, exprimă-ți ideile și sugestiile cu un mesaj la adresa: [email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente