Tot ce trebuie să știi despre cea de-a X-a ediție a Vernisajului Vinului

vernisaj
Foto: Vernisajul Vinului

În data de 26 mai 2016 pasionații de vinuri de calitate sunt invitați la un eveniment tradițional într-o interpretare deosebită – Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară. Vernisajul este organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

#1. Venisajul Vinului, ediția a X-a va avea loc la Capitoles Park (str. Melestiu 13A, parcul Valea Trandafirilor), la 26 mai 2016 va avea loc evenimentul propriu-zis Vernisajul Vinului, pentru prima dată în aer liber.

#2. Evenimentul va propune publicului un program cultural divers și degustări cu sute de vinuri selecte caracteristice sezonului – albe și rosé, expuse de peste 25 de companii vinicole producătoare de vinuri de calitate premium, reunite sub brandul de țară Vinul Moldovei.

Ediția a X-a a Vernisajului Vinului
Ediția a X-a a Vernisajului Vinului

#3. Circa 30 de tipuri de vin, vor fi lansate oficial chiar în timpul Vernisajului.

#4. La Vernisaj veți putea gusta și vinuri din Moldova premiate internațional:

  • Chardonnay 2015, Vinăria din Vale (aur – Concours Mondial de Bruxelles și argint – Decanter World Wine Awards),
  • Feteasca Regală, Carpe Diem (argint – Berliner Wine Trophy),
  • Pinot Griggio 2015, Vinăria Purcari (bronz – Decanter World Wine Awards)
  • Chardonnay dulce 2013, Chateau Vartely (argint – Concours Mondial de Bruxelles),
  • Sol Negru Chardonnay 2012, Asconi (argint – Berliner Wine Trophy),
  • Sauvignon Blanc 2015, Albastrele (bronz – Decanter World Wine Awards și International Wine and Spirits Competiton)
  • Albarino 2015, Fautor (bronz – Decanter World Wine Awards și International Wine Challange)

#5. Produsele aflate în topul preferințelor vor fi premiate cu trofeele tradiționale ale ediției de primăvară: „Vernisajul în Alb” și „Vernisajul în Rosé”. De asemenea, premiul „Cavalerul Vernisajului Vinului” va fi oferit unui profesionist din domeniu, pentru o contribuție semnificativă la dezvoltarea și promovarea sectorului.

#6. Toți participanții la eveniment vor primi în dar câte un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova”, perfect pentru a descoperi și a savura corect nuanțele de gust și aromă ale vinurilor bune, precum și o broșură de degustare cu vinurile vernisate

Wine of Moldova
Wine of Moldova

#7. Vizitatorii vor putea procura direct de la producători vinuri la prețuri speciale, dar și să participe la tombolă ediției aniversare. Câștigătorii vor primi sticle de vin de cea mai înaltă calitate.

#8. Doritorii de a-și asigura un loc la eveniment pot procura bilete la prețul de 250 de lei pe iTicket.md

#9. La eveniment va fi muzică live de la formația „Divertis Duo”

#10. Evenimentul va fi prezentat de Marinela Vasilică Ardelean, expert internațional în vinuri, inițiatoare a proiectului „Cartea Vinurilor din România”, în care au fost incluse 43 de vinuri din Moldova și care va fi lansată în cadrul Vernisajului.

Despre Vernisajul Vinului

Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat promovării culturii vinului și a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2011 și are loc în mod tradițional de 2 ori pe an, în ediții de primăvară și de iarnă. Vernisajul Vinului își propune următoarele obiective: stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente